Asfalt Istanbul Park behandeld om griplevels te verbeteren

23-istanbul-sunday

De organisatie van de Turkse Grand Prix heeft het circuit behandeld om zo een herhaling van het drama van vorig jaar te voorkomen. Dat meldt Autosport.com. Doordat het circuit vlak voor het raceweekend in 2020 opnieuw geasfalteerd was, waren de griplevels enorm laag. Daarnaast viel er het hele weekend regen, waardoor er een waar ijsballet ontstond. 

Wedstrijdleider Michael Masi heeft de Formule 1-teams recent laten weten het oppervlak van de baan aangepast is om meer grip te krijgen. Dat is gedaan door de baan met water te bestralen. "Gedurende elk seizoen sturen we de teams updates over wijzigingen die we doorvoeren aan circuits", legt Masi uit. "Het kan gaan om aangepaste barrières, hekken, poorten of andere terugkerende onderwerpen."

Istanbul Park / Istanboel / Turkije / Grand Prix van Turkije / 2020
Foto: Pirelli (Charles Coates / LAT Images)

"Timing was vorig jaar gewoon niet goed"

"De baan in Turkije is effectief bestraald met water, dat is waarschijnlijk de beste manier om het uit te leggen. Dat is een normale behandeling." Volgens Masi wordt deze behandeling ook regelmatig gebruikt in Singapore. Hoewel de race in Istanboel vorig jaar enorm lastig was voor de coureurs, denkt Masi dat het probleem zo goed opgelost moet zijn. "Ik denk dat de timing vorig jaar gewoon niet handig was. Het lag echt alleen aan de timing, maar ze hebben dat goed rechtgezet."

Lees ook: ‘Motorreglement 2026 rond, opening voor Porsche en Audi’

Lees ook: GP van Qatar toegevoegd aan F1-kalender 2021

Lees ook: Gasly: “AlphaTauri moet stoppen met maken onnodige fouten”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden