Masi over crash Leclerc: “We gaan naar regel kijken"

17-saturday-montecarlo

De FIA gaat kijken of de regel die tijdens de kwalificatie van de IndyCar wordt gebruikt, ook geschikt is voor de Formule 1. Die regel zorgt ervoor dat de snelste ronde ongeldig wordt verklaard als een coureur een rode-vlagsituatie veroorzaakt. Dat idee laaide na de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco op, toen Charles Leclerc voor een rode vlag zorgde, maar wel pole position reed. 

De rode vlag aan het eind van Q3 zorgde ervoor dat Max Verstappen, Valtteri Bottas en Carlos Sainz niet hun eigen tijd konden verbeteren om daarmee een gooi konden doen naar de eerste plek op de grid. In de IndyCar bestaat de regel dat als een coureur een rode vlag veroorzaakt, zijn snelste tijd verliest van de kwalificatie. Ondanks dat je met die regel ‘vals spel’ tegenhoudt, vonden Verstappen en Bottas het tijdens de persconferentie op zaterdag geen goed idee om de regel ook in de Formule 1 toe te voegen. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, gaf aan dat de Formule 1 de regel een kans zou moeten geven om daarmee verwarring voor in de toekomst te vermijden.

“Als er iets zich voordoet dan kijken de FIA, de Formule 1 en de teams er altijd naar”, vertelt Masi aan Motorsport.com. "Ja, ik ken de IndyCar-regel die ook een regel is in een aantal andere ​​internationale series en nationale kampioenschappen van de FIA over de hele wereld. We zullen ernaar kijken en samen met alle belangrijke stakeholders bepalen of het geschikt is of niet."

In het verleden zijn er in Monaco incidenten gebeurd dat een coureur ‘expres’ een rode- vlag-situatie veroorzaakte, om zo ervoor te zorgen dat anderen hun tijd niet konden verbeteren.

Lees meer: F1 aan Tafel: “Risico dat Ferrari nam voor pole is terecht”

Lees meer: F1 aan Tafel niet te spreken over Mercedes in GP Monaco

Lees meer: Charles Leclerc na DNS: “Heel moeilijk te verwerken”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden