Matig weekend voor Aston Martin in Miami: "Moeten sterker terugkomen"

Aston Martin auto miami

De Grand Prix van Miami was voor Aston Martin een weekend die we niet van hun gewend zijn. Fernando Alonso wist uiteindelijk nog als negende over de streep te komen, terwijl Lance Stroll op een zeventiende plek eindigde na een tijdstraf.

Slechts twee punten wist het team van Aston Martin te pakken tijdens het sprintweekend op het Miami International Autodrome. De formatie onder leiding van Mike Krack was niet snel genoeg en daardoor beleefde ze het slechtste weekend van het seizoen. Alonso was na afloop nog positief gesteld over de twee behaalde punten. "Het beste deel van het weekend is de P9 en de twee punten", zegt de Spanjaard tegenover F1.com. "We hadden moeite dit weekend. We vonden de setup niet, we vonden de snelheid niet en ook voor mij persoonlijk, ik reed niet goed. Het hele weekend kreeg ik er niet het maximale uit, in de [sprint]kwalificatie, in de Sprint en gisteren [zaterdag] reed ik ook niet het perfecte rondje aan elkaar. Vandaag was een goede race, maar niet spectaculair, dus we moeten sterker terugkomen."

De Virtual en normale Safety Car hielpen Alonso nog een beetje, maar volgens de tweevoudig wereldkampioen moest hij er nog wel hard voor vechten om de twee punten te verdienen. "Elk punt is kostbaar en is goud waard in het middenveld. Esteban [Ocon] reed erg goed vandaag, verdedigden, maar wel fair en het was hard racen, ik heb veel plezier gehad. De Safety Car was de grootste hulp voor onze race vandaag en we nemen deze twee punten mee, maar we moeten verbeteren voor Imola", aldus de Aston Martin-coureur.

 

Safety Car kwam Stroll niet goed uit

De eerste stint van Stroll ging best prima, hij zat de eerste elf ronden, voordat hij zijn pitstop maakte, op de staart van Tsunoda, die uiteindelijk zevende werd. Aan het einde van de race kwam Stroll als dertiende over de streep, maar door een tijdstraf van tien seconden voor leaving the track and gaining a lasting advantage zakte hij terug naar de zeventiende plaats. "Onze race werd echt gecompromitteerd door de Safety Car", legt de Canadees uit tegenover F1.com. "We deden een vroege stop om een undercut te proberen op Tsunoda. Veel mensen die buiten bleven hadden een flink voordeel van de Safety Car. Onze race was redelijk klaar na dat [de Safety Car]. We hebben zeker wat werk te doen, we liepen het hele weekend achter de feiten aan."

Lees ook: Williams met een loodzware race in Miami

Lees ook: Haas-coureurs hopen op beter weekend in Imola

Lees ook: Kick Sauber-coureurs na lastige race in Miami: "Geen enkele set-up leek goed te werken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden