Williams met een loodzware race in Miami

Williams-Miami-2024

Williams kende een zware race in Miami. Alexander Albon werd door Stroll van de baan geduwd en verremde zich hevig, waardoor hij veel posities verloor. Logan Sargeant was in gevecht met Magnussen. Sargeant zag de Deen niet aankomen, waarna de Amerikaan spinde en in de muur belandde. Het was gewoon niet de race van Williams.

Alexander Albon had het hele weekend al moeite met de auto: "We hadden het hele weekend al weinig grip. De lange stint die we probeerden op de banden werkte ook niet. Het is een van de meest uitdagende races die ik heb gehad met het team. We moeten er snel achterkomen waarom het zo moeizaam ging." Echter vond de Thai dat hij tijdens de race pech heeft gehad. "We hadden geen slechte snelheid, maar iedereen die achter ons reed had veel nieuwere banden." Albon probeert zich echter te richten op de toekomst: "We gaan nu naar Imola, waar het team een paar kleine upgrades meeneemt."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Sargeant: "Prima race tot de crash"

Logan Sargeant ervaarde de race iets positiever dan zijn teamgenoot, tot het incident met Magnussen. "Een vervelende manier om mijn thuisrace af te sluiten. De race ging prima tot de crash." Echter voelt de Amerikaan dat het niet perfect was: "Van wat ik opmerkte misten ik en Alex allebei een beetje snelheid, maar we bleven vechten." Sargeant denkt wel dat er niet veel in zat dit weekend: "Er zijn nog wat verbeterpunten, maar er zat niet veel meer in dit weekend. Ik voel me goed en ik ben klaar voor wat races in Europa."

Lees ook: VCARB met verschillende resultaten in Miami

Lees ook: Olav Mol over winst Norris: "Fantastisch voor de sport"

Lees ook: Ferrari pech met de safety car in Miami

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden