VCARB met verschillende resultaten in Miami

yuki tsunoda 2024 miami

Yuki Tsunoda had een stille, maar uitstekende race. Bij de start kon hij zijn plek in de top 10 behouden en hij maakte zijn pitstop tijdens de Safety Car, waardoor hij zijn positie op de baan kon behouden. Uiteindelijk werd hij zevende, waarmee hij belangrijke punten binnenhaalde. Daniel Ricciardo zijn race was iets lastiger. Hij startte achterin het veld en kon niet profiteren van de Safety Car. Hij eindigde op P15.

Yuki Tsunoda is blij met zijn resultaten dit weekend: "Ik ben heel blij, het team heeft het fantastisch gedaan! Het was een fantastisch weekend waarin we in beide races punten hebben gescoord." De Japanner is enorm trots op wat het team en hij hebben neergezet samen. "Ik ben tevreden met hoe ik reed tijdens de race. Hoe erg de mensen in de fabriek hun best doen is ongelooflijk en we hebben onze punten dit weekend dik verdiend." Ook voor de volgende race verwacht Tsunoda een goed resultaat: "De race in Imola is ook een soort van thuisrace voor me. Iedereen doet het fantastisch en we blijven pushen!"

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visa Cash App RB F1 Team (@visacashapprb)

Ricciardo: "We waren niet snel genoeg"

Daniel Ricciardo had, in tegenstelling tot zijn teamgenoot, een erg lastige race: "Je hebt voor de race altijd een beetje optimisme, maar de kwalificatie deed pijn en dat zorgde voor een moeilijke race. We zaten vast in verkeer en we waren simpelweg niet snel genoeg om mensen in te halen." De Australiër ziet in waar de verbetering zit. "We weten dat we beter moeten kwalificeren, zoals op vrijdag. Dat was ook de reden dat de sprintrace zo goed ging." Echter voelt Ricciardo dat Miami positief was voor het team: "Het team vertrekt blij uit Miami. De sprintkwalificatie en -race gingen bij mij erg goed en Yuki haalde ook wat punten binnen vandaag."

 

Lees ook: Ferrari pech met de safety car in Miami

Lees ook: Olav Mol over winst Norris: "Fantastisch voor de sport"

Lees ook: Strafpuntenoverzicht: Magnussen dichtbij schorsing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden