Haas-coureurs hopen op beter weekend in Imola

Haas GP Miami

Het weekend in Miami was geen spectaculair weekend voor de Haas-coureurs. Nico Hülkenberg eindigde net buiten de punten en Kevin Magnussen was betrokken bij een crash met Logan Sargeant, wat resulteerde in wederom een penalty voor de Deen. 

Ondanks een aantal puntenfinishes en upgrades liep het afgelopen weekend minder goed voor het team van Haas. Nico Hülkenberg had vooral tijdens de eerste stint moeite met de auto en Kevin Magnussen, die tijdens de sprintrace al drie tijdstraffen had gekregen, kreeg er wederom een na een crash met Logan Sargeant. Beide coureurs kijken dan ook uit naar het weekend in Imola. 

"Niet sterk en snel genoeg"

Hülkenberg kwalificeerde zich als negende, maar viel tijdens de start van de race. De Duitse coureur legt uit waarom dat zo was. "We waren niet sterk en snel genoeg, zeker in de eerste stint van de race. Ik was erg zoekende naar grip en balans in de auto", aldus Hülkenberg tegenover F1.com. Na enige tijd moest de safety car op de baan komen, waarna het er beter uit ging zien voor de coureur van Haas. "Tijdens de safety car zijn we gewisseld naar een tweestopper, daarna ging het veel beter. Uiteindelijk heb ik genoten van de race."

De volgende Grand Prix op de kalender is de Grand Prix van Imola. Volgens Hülkenberg liggen er daar kansen op een puntenfinish. "Op dit moment is er zeker sprake van momentum en in Imola krijgen we meer upgrades die het pakket compleet maken. Hopelijk komen we hiermee dichter bij de VCARB, dat is onze concurrent momenteel."

Crash met Logan Sargeant

Kevin Magnussen wil dit weekend snel vergeten. Nadat hij in de sprintrace al 35 seconden aan penalty's had verzameld kwam er tijdens de race nog eens 30 seconden aan penalty's bij. Hij reed door de pitstraat tijdens de safety car, maar wisselde niet van banden, wat resulteert in een drive through penalty. Ook crashte hij met Logan Sargeant, wat hem een tien seconden penalty opleverde. De Deen hoopt op een beter vooruitzicht richting de Grand Prix van Imola. "Het was wederom geen goede dag, hopelijk kan ik wat duidelijkheid krijgen over bepaalde zaken. Wat er vandaag gebeurde was niet goed, maar we gaan door en hopelijk heb ik volgende race een beter weekend."

Lees ook: Kick Sauber-coureurs na lastige race in Miami: ''Geen enkele set-up leek goed te werken''

Lees ook: VCARB met verschillende resultaten in Miami

Lees ook: Zo werkt een Formule 1-stuur

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden