Mattia Binotto geeft 2022 nog niet op

door Patrick Wuite
ferrari leclerc spa belgie 2022

Ondanks dat Red Bull weer een ferme dreun heeft uitgedeeld aan het adres van Ferrari, weigert Mattia Binotto 2022 op te geven. Toch beseft de teambaas van Ferrari wel dat de titel verder uit zicht is. 

Ferrari kwam er niet aan te pas in België. Door de karakteristieken van Spa-Francorchamps was Red Bull op papier de favoriet, maar dat de Oostenrijkse renstal zo dominant was, daar hield vrijwel niemand rekening mee. Ook Mattia Binotto niet, wiens coureurs op grote achterstand derde en vijfde werden. En dus maakt de in Zwitserland geboren Italiaan zich grote zorgen. 

"Zij reden met minder downforce en waren sneller in de tweede sector, waar je die neerwaartse druk nodig hebt. Dat is echt zorgwekkend", tekent Binotto op aan het Duitse Auto, Motor und Sport. En bovendien hadden beide Ferrari's enorme bandenslijtage en dat is volgens Binotto één van de redenen waarom Ferrari niet won in België. "We moeten dit echt tot op de bodem uitzoeken en verbeteren", aldus de Ferrari-teamchef.

Binotto Monaco

Leren

En ondanks dat de titel bijna een utopie is, geeft Binotto nog niet op. "Alles wat wij nu nog gaan leren over de auto kunnen we dit jaar gebruiken en gaat ons volgend jaar helpen", besluit de 52-jarige Italiaan.

Lees ook: Jeroen van Inkel en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Teleurgestelde Leclerc: Red Bull was op een andere planeet

Lees ook: Olav Mol: Verstappen op de zegekar naar Zandvoort

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden