Olav Mol: Verstappen op de zegekar naar Zandvoort

door Coert Gillissen
Premium update
red bull belgie spa 2022 dan mullan getty images
Premium update

Olav Mol, commentator bij Grand Prix Radio, blikt terug op de Grand Prix van België. Met onder meer de zegetocht van Verstappen, het geklungel van Ferrari en het eigen doelpunt van Mercedes.

Max Verstappen is op het moment een klasse apart. Door het wisselen van de motor en de versnellingsbak werd de kampioenschapsleider achteraan het veld gezet voor de Grand Prix van België. Desalniettemin was hij op de zaterdag overtuigend de snelste in de kwalificatie en ving hij de race aan op P13, na straffen van coureurs om hem heen. Hij reed soeverein naar de leiding, die hij in ronde twaalf overnam van teammaat Sergio Pérez. Olav Mol had niet verwacht dat de Nederlander met zó veel overmacht opnieuw op Spa zou zegevieren: "Een podiumfinish had ik wel verwacht, maar een overwinning niet. Voor Red Bull en Verstappen een prachtige winst, maar voor de rest van het veld zal het een bijzonder pijnlijke race zijn geweest. En dat geeft hoge verwachtingen voor Zandvoort, waar hij vorig jaar in een mindere auto Hamilton achter zich wist te houden. Als hij deze suprematie vast weet te houden, wint hij tot en met Abu Dhabi iedere race."

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden