Max van Splunteren: "Blij met vijfde plaats op Spa"

Max-van-Splunteren-porsche-super-cup-spa-francorchamps

Max van Splunteren is vijfde geworden in de Porsche Supercup race op het circuit van Spa-Francorchamps. De omstandigheden waren verre van makkelijk door de heftige regenval, maar toch is Van Splunteren erg blij met het resultaat. Aan Grand Prix Radio vertelt van Splunteren over zijn race. 

Het raceweekend van de Grand Prix van België zal worden herinnerd door de ernstige regenval. Ook de Porsche Supercup had last van de regenval, maar er werd wel gewoon gereden. Op de zaterdag had Van Splunteren een goede kwalificatie in het natte weer. "Ik dacht: we gaan het gewoon zien en dat bleek de juiste instelling, want ik stampte er een rondje uit dat goed was voor P4", aldus Van Splunteren.

Max van Splunteren / GP Elite / Porsche Supercup / Spa Francorchamps
Foto: Porsche AG

Natte race

Ook de race was op een natte baan voor Van Splunteren. Desondanks had de Nederlander een goede start. Daarna remde Van Splunteren iets te laat aan, waardoor hij een wiel blokkeerde en een plekje moest inleveren. De start was sowieso al hectisch door de spin van Larry ten Voorde. Ook voor Van Splunteren was dat even spannend. "Door de spin van Larry moest ik ook nog even kiezen of ik er links of rechts langs zou gaan. Uiteindelijk koos ik om er links, zo dicht mogelijk langs te muur, langs te rijden." Na de start was het vooral overleven voor Van Splunteren. "We hadden gegokt dat het minder zou gaan regenen, maar het werd juist alleen maar erger. Ik moest heel erg mijn best doen om iedereen achter mij te houden." Dat lukte redelijk voor Van Splunteren, want mede dankzij een straf van Köhler werd hij toch nog vijfde.

De volgende Porsche Supercup wedstrijd staat alweer dit weekend op het programma. Dan op het circuit van Zandvoort tijdens de Grand Prix van Nederland.

Lees ook: Vettel: “We hadden geen punten moeten krijgen”

Lees ook: Ondertussen op Spa-Francorchamps…

Lees ook: Olav Mol: “Masi kon niks anders”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden