Max Verstappen anticipeert op uitdagingen tijdens GP China

red bull 2019 china

Na vijf jaar afwezigheid op de Formule 1-kalender keert de Grand Prix van China terug. Red Bull Racing en Max Verstappen bevinden zich in een goede positie na een dominante overwinning in Suzuka, maar de Nederlander erkent enkele uitdagingen in aanloop naar het raceweekend in Shanghai.

Bij de laatste race in China in 2019 had Verstappen slechts vijf F1-overwinningen op zijn naam staan. Nu, met drie wereldtitels op zak, is de 26-jarige favoriet voor zijn eerste overwinning op het Shanghai International Circuit.

"We kijken uit naar China, want we hebben een goede uitdaging voor de boeg, vooral omdat het een Sprint-weekend is", zegt Verstappen in een persbericht. "Aangezien we sinds 2019 niet meer op dit circuit hebben geracet en slechts één training hebben, moeten we ervoor zorgen dat we de auto zo goed mogelijk afstellen en de banden zo goed mogelijk managen."

Verstappen heeft al zijn gedachten geuit over het Sprintweekend in China, waarbij hij opmerkte dat het "vanuit het perspectief van een coureur niet echt verstandig is om te doen."

Unieke lay-out

Voor de fans verwacht Verstappen in elk geval een opwindende race, met alle onvoorspelbaarheid die het weekend met zich meebrengt. "Het zorgt voor meer onzekerheid, wat goed is voor de fans, en het team heeft hard gewerkt om zich voor te bereiden."

"China is een geweldig circuit en heeft een unieke lay-out, met lastige bochten en lange rechte stukken die veel inhaalmogelijkheden bieden. Ik heb altijd met veel plezier op dit circuit gereden, dus we kijken ernaar uit om te zien wat dit weekend voor ons in petto heeft."

Lees ook: McLaren-coureurs enthousiast over China: "We gaan ons uiterste best doen"

Lees ook: Hamilton is open over zijn F1-carrière

Lees ook: Sauber-F1 op zoek naar twee andere coureurs: 'Bottas en Zhou worden vervangen'

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden