Hamilton is open over zijn F1-carrière

door Shakyra van den Heuvel
Hamilton GP Australia 2022

Lewis Hamilton heeft meer inzicht gegeven in zijn toekomst na zijn F1-carrière. Zoals eerder aangegeven zal hij zich meer gaan focussen op de film en mode-industrie nadat hij uit de sport is gestapt. Vooralsnog gaat hij vanaf 2025 aan de slag bij het team van Ferrari. 

Inmiddels is Lewis Hamilton al meer dan vijftien jaar actief in de Formule 1 en heeft een recordaantal van 104 pole positions en 103 Grand Prix-overwinningen op zijn naam staan. In deze tijd wist hij ook zeven wereldtitels te behalen bij de teams van McLaren en Mercedes. Na heel wat jaren bij Mercedes heeft hij voor een nieuwe uitdaging gekozen en maakt hij de overstap naar Ferrari. Naast het racen heeft de Brit ook een heleboel andere hobby's waar hij zijn vrije tijd mee vult. Volgens hem hebben deze hobby's zijn prestaties op het circuit bevordert en is hij ook gelukkiger geworden. "Toen ik voor het eerst in de Formule 1 kwam, was het opstaan, trainen, racen, racen, racen, niets anders. Er was geen ruimte voor iets anders. Maar ik realiseerde me dat de hele tijd werken je niet gelukkig maakt en dat je een balans in je leven moet vinden. En ik kwam erachter dat ik eigenlijk best ongelukkig was", aldus Hamilton bij F1.com. Daarnaast geeft hij ook aan dat hij op zoek is naar het juiste moment om zijn carrière te eindigen. "Ik heb met zoveel geweldige atleten gesproken. Veel van hen zeiden dat ze te vroeg gestopt waren of te lang gebleven."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Na de Formule 1

Lewis Hamilton geeft aan dat hij genoeg andere passies heeft waar hij na de Formule 1 mee verder kan gaan. "Ik ben erg ambitieus. Om ergens heel goed in te zijn, heb je 10.000 uur nodig. Dat heb ik gedaan in de racerij. Er is niet genoeg tijd om alles goed onder de knie te krijgen." Hamilton zou graag zijn passie willen volgen in de mode- en filmwereld. Inmiddels heeft hij al verschillende projecten op dit gebied gedaan. Zo heeft hij een kledinglijn ontworpen bij Tommy Hilfiger en werkt hij samen met Apple aan een aankomende film over de Formule 1. Voorlopig zullen dit passies blijven die naast zijn carrière in de autosport zullen blijven bestaan. Dit jaar maakt hij nog af bij Mercedes, daarna ruilt hij zijn zwarte racepak om voor het Ferrari-rood. 

Lees ook: Honda kijkt uit naar hernieuwde samenwerking met Alonso

Lees ook: Sauber F1 op zoek naar twee andere coureurs: 'Bottas en Zhou worden vervangen'

Lees ook: Bruno Famin: "Team is absoluut niet te koop"

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden