Sauber F1 op zoek naar twee andere coureurs: 'Bottas en Zhou worden vervangen'

door Shakyra van den Heuvel
2024 Stake F1 Bahrain pre season

Het silly season is al een tijdje begonnen, maar nu zijn er weer nieuwe geruchten en ditmaal over het team van Sauber F1. Volgens diverse bronnen zouden Zhou Guanyu en Valtteri Bottas ruimte moeten maken binnen het team. Ze willen graag twee andere coureurs aantrekken die het team naar een hoger niveau moet gaan brengen.

Aan het einde van dit seizoen lopen er verschillende contracten af en zo ook die van Bottas en Zhou. Beide coureurs hopen hun contract te verlengen bij hun huidige team, maar nu lijkt het dat de kans steeds kleiner wordt dat zij bij Sauber F1 kunnen blijven. Volgens Blick.ch meldt via hun site dat Audi graag twee andere coureurs voor het team willen gaan laten rijden. De namen die genoemd worden zijn Carlos Sainz en Nico Hülkenberg. Deze twee coureurs zijn nog op zoek naar een team waar ze een contract kunnen tekenen dat hun zekerheid biedt voor 2025. Het zou dus betekenen dat Bottas en Zhou op zoek moeten naar een ander team. Bottas zou eventueel naar Williams kunnen, hier heeft hij ook eerder gereden. Zhou zal het lastiger gaan krijgen want hij heeft geen andere opties binnen de F1. In zijn tweede seizoen heeft hij nog geen noemenswaardige resultaten kunnen laten zien waardoor hij daar niet op kan terugvallen. 

kick sauber 2024 japan

Foto: Stake F1 Team

Carlos Sainz

De Spanjaard is nog hard op zoek naar een ander team nadat hij te horen heeft gekregen dat hij moet vertrekken bij Ferrari. Er zouden inmiddels verschillende teams zijn die interesse in hem hebben getoond waardoor hij een grotere keuze heeft voor zijn toekomst. Al langere tijd wordt gezegd dat Audi een logische keuze zou zijn voor de coureur. Zijn vader Carlos Sainz Sr. heeft de Dakar Rally gewonnen met het team van Audi. Hierdoor lijkt de stap naar het Duitse team logisch. 

Nico Hülkenberg

Nico Hülkenberg lijkt het naar zijn zin te hebben bij het team van Haas. Hij weet vaker de top 10 te halen en punten terug mee te nemen naar het team. Een overwinning heeft hij nog niet op zijn naam staan. Het contract van de inmiddels 36-jarige coureur loopt aan het einde van het seizoen af en is inmiddels druk bezig om zijn toekomst in de sport veilig te stellen. Ook voor hem zou het team van Audi een logische stap kunnen zijn, aangezien ze beide hetzelfde land van afkomst hebben, namelijk Duitsland. 

Lees ook: Honda kijkt uit naar hernieuwde samenwerking met Alonso

Lees ook: Max Verstappen niet blij met sprintweekend in China

Lees ook: Bruno Famin: "Team is absoluut niet te koop"

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden