Max Verstappen blij met pole: "Niet verwacht"

SI202110240073_hires_jpeg_24bit_rgb

Na een spannende kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika, heeft Max Verstappen pole position gehaald. Met een verschil van twee tienden van een seconde was hij Lewis Hamilton te snel af. Voor de Nederlander is het de negende pole position van het jaar. 

Red Bull Racing kwam sterk voor de dag op het circuit in Austin met een eerste en derde kwalificatieplek. Ondanks het resultaat was het volgens Verstappen geen gemakkelijke taak. Na afloop van de kwalificatie vertelde de Nederlander aan Ziggo Sport dat het een onverwacht resultaat is. "Voor mijn doen was het niet makkelijk gedurende het hele weekend." Verstappen ondervond namelijk moeilijkheden met het vinden van de balans. "Tijdens de kwalificatie duurde het net wat te lang en kwam het aan op de laatste run, dus ik ben er heel blij mee dat die ronde goed ging."

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'Ik voelde regendruppels'

"Het was erg spannend", gaf de Nederlander toe. In de laatste ronde van Q3 werd er motregen gedetecteerd, voornamelijk in de laatste sector. "Ik wist niet zeker of ik mijn rondetijd wel kon volhouden, maar uiteindelijk was het genoeg." Verstappen is daarmee enorm tevreden en ook met het teamresultaat. Zo zal zijn teamgenoot, Sergio Pérez, de race vanaf de derde positie starten. "Nu moeten we hopen op een goede start en we moeten samenwerken met het team om het beste resultaat te behalen."

Lees ook: Verstappen pakt pole position Grand Prix van Amerika

Lees ook: Toto Wolff geeft problemen Mercedes-motor toe

Lees ook: Horner: "Betrouwbaarheid Mercedes sleutelrol in titelstrijd"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden