Max Verstappen: Dit is absoluut niet wat je wil

Max Verstappen Red Bull Racing

Max Verstappen kijkt zeer ontevreden terug op de vrijdag in Miami. In de eerste training wist hij slechts een aantal ronden te rijden. Tijdens de tweede vrije training kwam hij kort naar buiten maar moest direct weer naar binnen. 

Dit weekend staat de eerste Grand Prix van Miami op het programma op een nieuw circuit. Wanneer je als coureur op een nieuw circuit komt wil je natuurlijk veel rondes rijden om de baan goed te leren kennen. In het echt is het toch altijd iets anders dan in de simulator. Met het doel om veel rondes te rijden in de vrije trainingen zal ook Max Verstappen afgerezen zijn naar Amerika. Door problemen is hem dat amper gelukt. In de eerste training had de Nederlander problemen met de koeling van de auto. Tijdens de tweede vrije training zouden de problemen opgelost moeten zijn maar de wereldkampioen moest dit keer met een ander probleem kampen, een hydraulisch probleem. Zelf noemt Verstappen de vrijdag in Miami extreem pijnlijk.

Proberen er weer bij te komen

"Het was een slechte dag, dit is echt extreem pijnlijk. Zeker gezien je op dit nieuwe circuit veel rondes wilt rijden. Volgens mij heb ik maar vijf rondes op snelheid kunnen rijden. Dat is absoluut niet wat je wilt.” Dat liet Verstappen weten volgens Formula1.com. “Natuurlijk probeer ik er weer bij te komen maar het is gewoon niet ideaal. Iedereen heeft al aan de baan kunnen wennen maar dat is niet het enige, ik heb nog geen informatie over mijn auto.” Naast Verstappen had ook Carlos Sainz problemen in de tweede vrije training. De Spanjaard crashte en veroorzaakte een rode vlag. Verstappen laat weten vooral naar zijn eigen zaken te willen kijken.

Lees ook: Sergio Pérez: Teleurgesteld in circuit Miami

Lees ook: George Russell: Mercedes verrast door snelle vrijdag

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT1 EN VT2

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen