Max Verstappen gefrustreerd over verkeer in VT2

SI202110070313_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen was niet bepaald blij tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij klaagde over veel verkeer, maar ook over de actie van Lewis Hamilton. Na afloop legde  hij uit waarom zijn sessie niet helemaal volgens plan verliep.

De Nederlander, die als derde eindigde in VT1 achter de Mercedes-coureurs en achtste in VT2 tussen de Ferrari's had een gespannen moment met titelrivaal Lewis Hamilton op de baan in de tweede trainingssessie toen hij zij aan zij met de Mercedes door de laatste bocht ging.

Hij noemde de Mercedes-coureur vervolgens een "domme idioot" op de boordradio en drukte zijn woede ook uit met een handgebaar. Na de sessie was de rust weer wat wedergekeerd: "Ik weet het niet, we waren allemaal bezig om onze rondjes te rijden en ik begrijp niet echt wat daar is gebeurd", aldus Verstappen.

Hobbelige baan

Dat was overigens nog niet de laatste ergernis van Verstappen, aangezien hij ook besloot af te zien van zijn korte run in FP2 te midden van het verkeer en zich ontevreden terugtrok in de pits. Hij zei daarover: "De baan is behoorlijk hobbelig en het was tot nu toe niet gemakkelijk om het juiste compromis met de auto te vinden. Er zijn een paar positieve dingen om naar te kijken en we zullen er aan blijven werken, ook 's nachts. Het voelde niet bijzonder slecht op de korte runs. Het was gewoon een puinhoop met het verkeer", lichtte hij de situatie toe.

Red Bull mist tempo

Teamgenoot Sergio Pérez had een betere dag ondanks de hobbeligheid van de baan. Hij eindigde als zevende in VT1 en verbeterde zich naar de snelste tijd in VT2. De Mexicaan gaf na afloop toe dat Red Bull nog tempo moet vinden om voor de pole position te strijden.

“Het was een veelbelovende tweede vrije training, maar er moet nog veel gedaan worden om de auto te verbeteren en ik heb ook het gevoel dat er enige marge is om ons tempo voor de lange runs nog te verbeteren. Dus ja, al met al denk ik dat het een positieve vrijdag is, maar we zullen zien waar we eindigen in de kwalificatie", besloot Pérez.

Lees ook: Nieuwe F1-auto’s voor 2022 sneller dan gedacht

Lees ook: Horner maakt zich niet druk over ‘nieuwe’ truc van Mercedes

Lees ook: Vettel start achteraan tijdens Grand Prix van Amerika

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden