Max Verstappen: "Het had geen zin om kwalificatie te rijden"

SI202109250273_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen had een korte kwalificatiesessie zaterdag in Sotsji voor de Grand Prix van Rusland. Na twee rondjes keerde de Nederlander al terug naar de pits en kwam vervolgens ook niet meer in actie op de baan. De Red Bull Racing-coureur wist al dat hij achteraan moest starten door de eerder opgelopen gridstraffen voor zowel het incident met Hamilton in Monza, als voor zijn motorwissel. Hij wilde zijn materiaal niet onnodig belasten in de natte omstandigheden.

"Het had geen zin om de kwalificatie te rijden, dus we konden maar beter alles sparen", zei Verstappen tegenover Ziggo Sport. "Ik heb natuurlijk wel een paar rondes gereden. Het voelde allemaal wel goed aan." Verstappen start zondag als twintigste en zal vanaf die positie een flinke inhaalrace moeten doorstaan om de leiding in het wereldkampioenschap te behouden.

De Limburger rekent er niet op dat hij hulp gaat krijgen van teamgenoot Sergio Pérez, die zich als negende kwalificeerde. "We moeten gewoon naar voren zien te komen", aldus Verstappen. "Ik moet van mezelf uitgaan en mensen zien in te halen. Ik maak me er niet zo druk om. We zien het vanzelf wel."

Lees ook: Lando Norris pakt pole position voor de GP van Rusland

Lees ook: Lewis Hamilton: “Teleurgesteld in mezelf”

Lees ook: Gasly van streek na kwalificatie: “Hebben slecht werk geleverd”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden