Max Verstappen: "Het was een leuke battle"

SI202111130466_hires_jpeg_24bit_rgb

Bij de Grand Prix van Brazilië heeft Max Verstappen er alles aan gedaan om een overwinning binnen te slepen. Waar de Red Bull-bolide in Mexico te sterk was voor het team van Mercedes, waren de rollen dit weekend omgedraaid. In de laatste stint wist Lewis Hamilton de Nederlander in te halen, waardoor Verstappen genoegen moest nemen met de tweede positie. 

Direct na afloop van de race vertelde Verstappen tegenover Felipe Massa bij het podiuminterview dat hij alles heeft gegeven. "Het was een leuke battle, maar we kwamen racepace te kort. We hebben alles gegeven." Ondanks dat de Nederlander de overwinning aan zich voorbij moest laten gaan, is de schade beperkt gebleven. "We staan nog steeds punten voor. Het was een moeilijk weekend, maar ik heb er vertrouwen in dat we de komende races wel weer terug komen."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'Prima resultaat'

Tegenover Ziggo Sport meldde Verstappen dat Red Bull simpelweg te langzaam was tijdens de race. "Ik heb er alles aan proberen te doen om Hamilton achter me te houden." Klaarblijkelijk had de Mercedes-bolide van Hamilton veel topsnelheid en kon hij de Red Bull-bolide erg makkelijk volgen op het circuit van Interlagos. "Elke keer als hij binnen acht tienden zat moest ik al verdedigen in bocht 1, dus dat schoot niet echt op." Uiteindelijk beschouwde de Nederlander een tweede positie als een prima resultaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'Het komt wel dichter bij elkaar'

In Mexico reed Verstappen een dominante race en toen kwam Hamilton niet in de buurt. "Wij waren heel sterk in Mexico, dus zo kun je het ook weer zien. We weten gewoon dat zij er net wat meer uit kunnen halen met een verse motor, dus dat wordt langzamerhand ook weer minder." Tot slot is de Nederlander ervan verzekerd dat het allemaal wel weer dichter bij elkaar komt in de laatste drie races.

Lees ook: Lewis Hamilton over P1: "Geweldige support"

Lees ook: Valtteri Bottas: "Éénstopper had makkelijk gekund"

Lees ook: Hamilton wint GP van Brazilië na knappe inhaalrace

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden