Max Verstappen kiest startnummer 1 bij wereldtitel

SI202111110953_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft aangegeven dat hij zijn geliefde nummer 33 zo zou inruilen om met startnummer 1 gaan rijden mocht hij wereldkampioen worden. Dit zei hij in de persconferentie voor coureurs voorafgaand aan het weekend van de Grand Prix van Brazilië. Verder zei hij nog niet bezig te zijn met de wereldtitel en wil hij vooruit kijken naar de vier races die nog op de planning staan. Van een feestje na de overwinning in Mexico was dan ook geen sprake.

De Red Bull Racing-coureur heeft verteld dat wanneer hij de titel zou behalen, hij met startnummer 1 wil gaan rijden. “Ik zou voor de 1 gaan!” was zijn antwoord op de vraag of hij van startnummer zou ruilen. Hij grapte ook dat het een goede zaak zou zijn voor de verkoop van zijn merchandise. Mocht Verstappen daadwerkelijk wereldkampioen worden, zou in 2022 voor het eerst sinds 2014 het startnummer 1 weer op de grid staan. Hamilton heeft altijd vastgehouden aan nummer 44 en Rosberg stopte met zijn F1-carrière nadat hij wereldkampioen werd.

"In vier races kan nog veel gebeuren"

De Nederlander is naar eigen zeggen nog helemaal niet bezig is met het wereldkampioenschap. Hij gaf aan het race voor race te bekijken en herinnerde de aanwezigen eraan dat hij eerder in het seizoen een grotere voorsprong heeft gehad in het kampioenschap, die in twee weekenden verdwenen was en dat er in vier races nog veel kan gebeuren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Overwinning Mexico niet gevierd

Na zijn overwinning in Mexico heeft Verstappen geen feestje gevierd, zo liet hij weten. Zijn focus ligt volledig op de wereldtitel. “Ik ben naar Brazilië gevlogen en heb het niet echt gevierd”, aldus de Limburgse coureur, die aangaf dat er nog heel belangrijke weekenden aankomen. “Er zijn nog vier races waarin we moeten presteren. Natuurlijk ben ik blij met het resultaat, maar in mijn hoofd kijk ik al vooruit.”

Dat Verstappen na de overwinning in Mexico niet meer ingehaald kan worden dit seizoen wat betreft overwinningen doet hem dan ook niets. Op de suggestie dat hij na dit seizoen hoe dan ook de morele winnaar zou zijn antwoordde de leider in het WK resoluut met 'nee'. "De enige winnaar is degene die aan het eind bovenaan staat, hoeveel races je ook wint."

Bezoek aan schoonvader Nelson Piquet

Via zijn social media kanalen was te zien dat de coureur een bezoek heeft gebracht aan zijn schoonvader en oud-coureur Nelson Piquet. Adviezen heeft Verstappen echter niet gekregen van de oud-coureur. "Daar hebben we het niet over gehad. Ik heb sowieso geen advies nodig. We hebben gewoon over van alles gepraat. Ik weet wat ik in de auto moet doen, daar hoef ik met niemand over te praten", sloot hij af.

Lees ook:  Bottas geeft toe: “Tijd bij Mercedes mislukt”

Lees ook: Helmut Marko hoopt op één-tweetje Red Bull Racing

Lees ook: Max Verstappen: “Wordt spannend tot het eind”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden