Max Verstappen na kwalificatie Bakoe: "Het is wat het is"

SI202106050140_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen is niet tevreden met zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij was net als in Monaco op weg om een snelle tijd neer te zetten toen een rode vlag abrupt een einde maakte aan de sessie. De Nederlander kreeg geen nieuwe kans om zijn tijd te verbeteren en start zondag vanaf de derde plek: "Het is was het is."

"Alles leek goed te gaan", zegt een gefrustreerde Max Verstappen na afloop van de kwalificatie in Bakoe. Hij beleefde een déjà vu toen hij in de slotfase zijn snelle ronde moest afbreken vanwege een rode vlag. De Nederlander heeft tot nu een goed weekend achter de rug, maar crashte in de derde vrije training. "Ik had de hele tijd wat problemen met het remmen. Ik blokkeerde steeds heel snel aan de voorkant. Ik pushte en als je dan zo laat weer blokkeert, kun je niet meer naar rechts sturen", vertelt Verstappen over zijn crash tegenover Ziggo Sport.

Auto is goed

Ondanks dat stond hij weer klaar voor de kwalificatie en deed hij lang mee voor pole position. "We hebben een goede auto, het is alleen balen dat je dan derde staat. Maar we hebben een goede raceauto, dus hopelijk kunnen we daar morgen wat mee doen", aldus de Red Bull-coureur. Of hij morgen ook weer voor een overwinning kan gaan, wil hij nog niet zeggen. "Volgen is heel lastig op dit circuit. Zodra je dichtbij komt, branden je banden op. Ik denk dat je pas wat kunt doen als anderen problemen krijgen met hun banden."

SI202106050183_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Clive Rose/Getty Images / Red Bull Racing

De Nederlander is op dit moment de leider in het wereldkampioenschap, maar Mercedes-coureur Lewis Hamilton hijgt in zijn nek. De Brit volgt op slecht vier punten van Verstappen. Lees ook: Charles Leclerc na kwalificatie: “Een pole is een pole” Lees ook: Leclerc op pole na rommelige kwalificatie in Bakoe Lees ook: Valtteri Bottas: “Reed op de limiet, kon niet sneller”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden