Max Verstappen over P1: "Zo laat mogelijk geremd"

SI202111070750_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen ging als derde van start bij de Grand Prix van Mexico. Direct na de start wist de Nederlander beide Mercedes-bolides in te halen. Uiteindelijk kwam de Nederlander met een voorsprong van 16 seconden als eerste over de finish. 

Verstappen maakte veel indruk bij de start van de race door heel erg laat te remmen en zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas in te halen. Door een incident kwam Bottas er niet meer aan te pas, maar ook Hamilton kon de snelheid van de Nederlander niet bijhouden. Vervolgens reed Verstappen een dominante race en pakte hij zijn negende overwinning van het seizoen. Met deze overwinning versterkt de Nederlander zijn eerste positie in het kampioenschap met 19 punten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'Kon mijn eigen ding doen'

Onder het gejuich van een sfeervol publiek bedankte Verstappen de fans tijdens het podiuminterview met David Coulthard. "Het is geweldig om hier te zijn met Checo (Sergio Pérez, red.) als teamgenoot. De fans zijn geweldig." De Nederlander vertelde dat het bij de start van essentieel belang was om zo laat mogelijk te remmen. "Ik kon de auto op de baan houden en toen ging ik van een derde positie naar de eerste positie. Dat heeft eigenlijk wel mijn race bepaald." Doordat Verstappen zo dominant was kon hij gedurende de race compleet op zichzelf focussen. "We hadden een geweldige racepace, dus ik kon mijn eigen ding doen. Het was een topwedstrijd."

'De start was cruciaal'

Ondanks de tegenvallende kwalificatie, had Verstappen er veel vertrouwen in dat het goed zou komen. In het interview met Ziggo Sport lichtte Verstappen verder toe hoe cruciaal de start was. "De start zelf was oké, maar daarna kreeg ik een goede slipstream. Toen we met drie man op de bocht af kwamen ging het erom wie het laatste remde." Uiteindelijk wist de Nederlander precies wanneer hij moest remmen, waardoor het goed uitpakte. "Als je achter een andere auto zit dan wordt alles warm, dus het was belangrijk om ze direct te pakken."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Formule 1 2021 / Grand Prix van Mexico
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox / Getty Images)

'Kampioenschap nog een lange weg te gaan'

Met negentien punten voorsprong op Hamilton ziet het kampioenschap er goed uit voor de Nederlander. "Er is nog een lange weg te gaan, maar het ziet er wel goed uit." Natuurlijk is het nog niet vanzelfsprekend dat Verstappen het kampioenschap binnenhaalt, aangezien het een onvoorspelbaar seizoen is. "Het kan zomaar veranderen", veronderstelde hij. "Maar ik kijk uit naar Brazilië, want daar heb ik ook goede herinneringen", aldus Verstappen.

Lees ook: Dominante Verstappen wint Grand Prix van Mexico

Lees ook: Lewis Hamilton hamert op wederzijds respect in titelstrijd

Lees ook: Giovinazzi baalt van nog steeds onzekere F1-toekomst

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden