Max Verstappen over pole: "Geweldig gevoel"

SI202112110240_hires_jpeg_24bit_rgb

Tijdens het allesbeslissende raceweekend in Abu Dhabi, heeft Max Verstappen zich gekwalificeerd op de eerste positie. Het team van Red Bull Racing toonde een ijzersterke samenwerking van de coureurs, waar Verstappen uiteindelijk profijt van had. 

In Q3 was het eerste rondje van de Nederlander al voldoende voor pole position. Lewis Hamilton kwam er in zijn tweede poging wederom niet aan te pas om de snelste tijd te verbeteren. Hierdoor kon Verstappen vroegtijdig zijn tweede rondje afbreken en vieren dat hij pole position had behaald. Gedurende de vrije trainingen verliep het nog niet geheel vlekkeloos, maar het team wist de auto met zekerheid te verbeteren in de kwalificatie. "Ik ben ongelooflijk blij. Dit is natuurlijk wat we wilden, maar het is nooit makkelijk aangezien de Mercedes zo goed in vorm is", vertelde de Nederlander bij het podiuminterview. "Ik kijk heel erg uit naar de race want daar draait het natuurlijk om."

Verstappen kan klaarblijkelijk goed omgaan met de druk die op zijn schouders ligt. "Ik ging heel relaxed de kwalificatie in. Ik weet dat ik altijd mijn best doe en dat het team mij de best mogelijke auto geeft. Dat hebben we het hele jaar gedaan en dat pakte weer goed uit vandaag."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'Teamwork'

Teamgenoot Sergio Pérez heeft ook een belangrijke rol gespeeld in het behalen van pole position. In de eerste ronde van Q3 kon Verstappen namelijk gebruikmaken van een slipstream, doordat de Mexicaan voor hem reed. Het team had dit perfect getimed door beide coureurs als eerste de baan op te sturen. Verstappen liet aan Ziggo Sport weten dat ze voorafgaand aan de kwalificatie natuurlijk al met elkaar gesproken hadden. Het team was lichtelijk nerveus en er was gevraagd of ze het niet een keer wilden oefenen, maar zowel Verstappen als Pérez was vastberaden om niet te oefenen en het gewoon in één keer te doen.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Formule 2021 / Grand Prix van Abu Dhabi
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon / Getty Images)

'Plan was om op de mediums te starten'

Volgens Verstappen was het oorspronkelijke doel om de race te starten op de mediums, maar dat plan mislukte. "Op een rare manier kreeg ik een flatspot in de eerste bocht. Dat is mij nog nooit gebeurd, dus dat is een beetje jammer." Desondanks was hij niet ontevreden omdat de long runs op de softs goed verliepen. "In de avond is het wat minder warm, dus dat zou ervoor moeten zorgen dat het wat makkelijker gaat op de softs. We gaan het zien. Het is erg belangrijk dat ik een goede start heb."

Doordat beide Red Bull-coureurs van start zullen gaan op de softs, heeft het team een tegenstrijdige strategie in vergelijking met Mercedes. Hamilton en Bottas starten de race namelijk op de mediums.

Lees ook: Lewis Hamilton: "Max verdient de pole"

Lees ook: Verstappen voor Hamilton op eerste rij GP van Abu Dhabi

Lees ook: F1 bezorgd om kalender 2022 vanwege corona

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden