Max Verstappen: "P3 beter dan P2"

SI202111050797_hires_jpeg_24bit_rgb

Gedurende de vrije trainingen leek het team van Red Bull Racing de favoriet te zijn, maar toch waren beide Mercedes-bolides te snel tijdens de kwalificatie. Na een tegenvallende kwalificatie, heeft Max Verstappen zich als derde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Mexico. 

Bij het interview na afloop van de kwalificatie, meldde Verstappen aan Ziggo Sport dat het leek alsof de balans van de auto verslechterd was. "We hadden geen grip en we kregen niet de juiste temperatuur in de banden." Ondanks de minder goede balans was de Nederlander van mening dat hij alsnog voor pole position had kunnen strijden. "In de laatste ronde was ik bezig met een goede ronde. Toen gingen er twee buiten de baan en dan weet je dat je ronde is verpest."

Max Verstappen / Grand Prix van Mexico / Formule 1 2021 / Red Bull Racing
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson / Getty Images)

'Q3 was dramatisch slecht'

De Nederlander analyseerde Q3 als dramatisch slecht. "De eerste run was slecht en de tweede ging iets beter, maar ik heb geen idee wat er voor mij gebeurde met Yuki Tsunoda en Sergio Pérez." Volgens Verstappen zag hij veel stof waardoor hij automatisch iets van zijn gas afging. "De kwalificatie ging niet zoals we wilden, maar we gebruiken deze banden toch niet meer. Er is dus genoeg om voor te vechten."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'P3 beter dan P2'

Uiteindelijk is het voor de Nederlander géén slechte uitgangspositie om vanaf de derde positie van start te gaan. "Derde is niet geweldig, maar het is wel beter dan de tweede positie". Het lange rechte stuk vanaf de start is namelijk 811 meter lang tot het eerste rempunt. Dit betekent dat Verstappen bij de start het voordeel zou kunnen hebben van een slipstream. "Natuurlijk start ik liever als eerste en dan zie je allemaal wel wat er gebeurt na de eerste bocht, maar nu moeten we er het beste van maken. We moeten naar voren kijken en over het algemeen denk ik dat de auto nog steeds wel goed gaat", aldus Verstappen.

Lees ook: Valtteri Bottas pakt pole position voor GP van Mexico

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Mexico

Lees ook: Gridstraf voor Russell wegens wisselen versnellingsbak

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden