Max Verstappen: verbaasd dat we pole position starten

Verstappen in auto kwalificatie Bahrein 2023

Max Verstappen pakt de eerste pole position van het seizoen in Bahrein. De Nederlander weet te imponeren met een pole tijd van 1:29.708. Toch is de Red Bull-coureur verbaasd dat hij vanaf pole position start.

De eerste kwalificatie van het seizoen zit er weer op. Het is Max Verstappen die de eerste race in Bahrein van pole position mag aanvangen. Dat de nieuwe generatie auto's dicht bij elkaar zitten wisten we, maar dat het zo dichtbij zit was een verrassing. De strijd om pole position ging uiteindelijk tussen Verstappen, Sergio Pérez en Carlos Sainz. De Nederlander is uiteindelijk de snelste van de drie coureurs. Toch is hij verbaasd dat hij de pole position wist te veroveren. "Ik was een beetje verbaasd dat we op pole stonden, we hebben namelijk een betere raceauto."

Lastige start

Tijdens de wintertesten leek het erop dat Red Bull zou gaan domineren. Toch had Verstappen wat problemen tijdens de vrije trainingen in aanloop naar de kwalificatie. Voornamelijk het vinden van ritme bleek een groot probleem. "Het was een beetje een lastige start voor ons. Ik kon eigenlijk geen ritme vinden. Gelukkig konden we nu alles aan elkaar knopen", aldus de Nederlander. Ondanks die kleine problemen denkt Verstappen dat de auto net zo goed is als vorig jaar. "Vorig jaar hadden we een sterke auto, en dat lijkt nu ook zo te zijn."

 

Veranderingen

Om het porpoising probleem tegen te gaan heeft ieder team de vloer met 15mm moeten verhogen. Ook zijn de banden iets zwaarder geworden vanwege het minimumgewicht. Hierdoor zijn de auto's iets langzamer geworden, dat merkt ook Verstappen. "Vergeleken met vorig jaar weet iedereen meer over de auto. Maar veranderingen maken de auto wel wat langzmamer dus dat is interessant om te zien", vertelt de Red Bull-coureur tegenover F1.com. Verstappen denkt dat gaandeweg de teams nog meer gaan leren over de auto en dus ook gaan verbeteren. Hiermee zullen de teams nog dichter bij elkaar liggen en Verstappen ziet dat als iets positiefs. "Waarschijnlijk verbetert iedereen in de loop van het seizoen de auto en dat is positief voor iedereen."

Lees ook: Verstappen pakt toch overtuigend pole in Bahrein

Lees ook: Pérez na tweede plek: Onze auto is beter in de race

Lees ook: Charles Leclerc: Niet verwacht voor pole te strijden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden