Max Verstappen blij voor team met overwinning Spielberg

SI202107040287_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft ook de derde race in de triple-header gewonnen en daar is hij uiteraard enorm blij mee. Hij bedankt vooral het team en Honda voor deze winst. Hij loopt met de overwinning in Oostenrijk ook flink uit op Lewis Hamilton in het kampioenschap.

"De auto was geweldig", klinkt een uitgelaten Verstappen na afloop van de race. "Ik heb mezelf een beetje verbaasd eigenlijk." Hij bedankt het team volop en zegt dat het knap werk heeft verricht en dat het altijd nog moet blijken in de race of de strategie werkt.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Red Bull Content Pool ( Getty Images/Getty Images)

Een goede start

De Nederlander kon makkelijk wegkomen in de race en had op een gegeven moment veertien seconden voorsprong. Toch moest hij nog opletten tijdens de start omdat Lando Norris goed en snel weg was. "Ik moest wakker blijven tijdens de start en de herstart na de safety car. Ik weet dat ik snel weg kan zijn, maar dan moet ik het toch maar even doen."

'Ik weet niet wat ik ervan moet maken, maar het was gewoon goed'

Bij Ziggo Sport weet Verstappen niet zo goed wat hij nog meer moet zeggen over de race. "Het was gewoon een goede race. Geen problemen gehad op allebei de banden waar ik op reed." Het team zei tegen de Nederlander op de radio dat hij een snee had in zijn achterband nadat hij naar binnen was gekomen voor een tweede pitstop. Zelf heeft hij geen idee hoe dat gekomen is. "Misschien van het grind, want er zijn nog wel wat mensen de baan af gegaan."

Verstappen blikt ook kort vooruit op de komende race in Silverstone, waarbij hij verwacht ook weer snel te zijn. Maar ook daar zien de Mercedes-coureurs er snel uit en verwacht hij dat de twee teams dicht bij elkaar zullen rijden. "We moeten ervoor zorgen dat we vooraan staan in de kwalificatie. Daar krijg ik een goed gevoel van en geeft me meer vertrouwen voor de race", sloot de Limburger af.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.grandprixradio.nl/wp-content/uploads/2021/07/IMG_2594.mp4"][/video]

Video: Wendy Heijting (Grand Prix Radio).

Lees ook: Max Verstappen wint op dominante wijze GP van Oostenrijk

Lees ook: Frederik Vesti wint Formule 3 Feature Race Oostenrijk

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Oostenrijk: VT3 en kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden