Max Verstappen: "Voelt speciaal om zo'n complete dag te hebben"

Max Verstappen podium Bahrein 2024

Max Verstappen wint de Grand Prix van Bahrein. De Nederlander startte vanaf pole position en weet dat te verzilveren in een overwinning. Dit is de 55ste overwinning van zijn carrière.

Max Verstappen is de winnaar van de eerste grand prix van het seizoen in Bahrein. De Red Bull-coureur mocht vanaf pole position vertrekken en kwam goed weg. De rest van de race verliep zonder problemen voor Verstappen. Met deze overwinning komt de coureur op 55 overwinningen. Tevens wint hij back-to-back races. Hij noemde het dan ook simply lovely.

Complete dag

De kaarten zagen er voorafgaand van de race goed uit voor Verstappen. Al tijdens de testdagen zag zijn race pace er sterk uit. Echter, had Verstappen niet verwacht dat de race zo goed zou verlopen. "Vandaag ging beter dan verwacht. Op elke band hadden we pace en het was geweldig om te rijden. Het kon niet beter gaan. Het was mega leuk en ik voelde me goed in de auto", aldus De Nederlandse coureur tegenover F1.com.

Toch is het voor een coureur lastig om zo'n perfecte dag te rijden. Meestal zit er een mindere start, pitstop of andere problemen tussen, dat was niet het geval voor de Red Bull-coureur. "Het voelt speciaal om zo’n complete dag te hebben, dat gebeurt niet vaak. De start was goed, bocht 1 is een strakke bocht dus wil je graag de binnenkant verdedigen, dat lukte goed en vanuit daar kon ik bouwen op een voorsprong", vertelt Verstappen. Over een week staan Verstappen en collega's weer aan de start van een nieuwe grand prix. Er zijn nog 23 races te rijden. "Het is een lang seizoen. We hebben een paar dagen rust en dan kunnen we er weer tegenaan."

Lees ook: Race Gemist: GP Bahrein

Lees ook: Max Verstappen wint de Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Zane Maloney wint ook Formule 2 hoofdrace in Bahrein

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden