Zane Maloney wint ook Formule 2 hoofdrace in Bahrein

Podium F2 hoofdrace Bahrein 2024

Zane Maloney wint ook de Formule 2 hoofdrace in Bahrein. Eerder in het weekend won hij ook al de sprintrace. Josep Maria Martí finisht als tweede en Paul Aron als derde. Maloney is een van de weinige die de sprint- en hoofdrace wint. Richard Verschoor eindigt als veertiende.

Zane Maloney startte de race vanaf de derde plek, maar had een super start. Hij pakte tijdens de start dan ook gelijk de leiding van Gabriel Bortoleto. In bocht 1 ontstond er chaos. Isack Hadjar kreeg een klein tikje van Bortoleto, hij spinde waardoor Enzo Fittipaldi hem niet meer kon ontwijken. Bortoleto krijgt een straf van 10 seconde. Door de chaos kwam de safety car de baan op. Vanwege de chaotische start wist Richard Verschoor van de zestiende naar de tiende plek te klimmen. De herstart van de safety car verliep zonder problemen en Maloney wist flink weg te rijden van de rest. Ook Verschoor wist de banden aan de praat te krijgen. In één ronde tijd weet hij twee coureurs in te halen. 

Pitstops en gevechten

Al vrij snel merken de coureurs op de softs dat de banden eraan zijn. Victor Martins is de eerste die zijn pitstop maakt. Voor de overige coureurs op de softs is dit het teken om naar binnen te gaan. In ronde 14 besluit Verschoor om een pitstop te maken, dit doet hij net voordat de coureurs die voor hem reden ook naar binnen komen. Hij komt op de achttiende plek terug. In ronde 17 komt Jack Crawford binnen, hij rijdt op dat moment op de derde plek. De pitstop lijkt goed te verlopen totdat de auto afslaat. Het team krijgt de auto niet meer aan de praat en het is einde race. Ondertussen vinden er overal op de baan gevechten plaats en is het stuivertje wisselen. Zo raakt Verschoor in gevecht met Dennis Hauger en Ritomo Miyata, die ondertussen ook met elkaar in gevecht zijn. 

In ronde 18 komt de safety car wederom de baan op. Martins zijn auto is stilgevallen en staat op een ongunstige plek. Het duurt even voordat de auto weg is en in ronde 22 mag wederom Maloney de herstart leiden. Die lijkt rustig te verlopen, totdat Paul Aron bij het inhalen van Verschoor hard over de curbstone springt. Niet veel later weet hij toch de Nederlander in te halen. Daarna heeft Verschoor het steeds lastiger op de harde band en met een vijf seconde penalty voor het te hard rijden in de pitstraat lijkt het erop dat hij buiten de punten gaat finishen. 

Spannende slotfase

Voor Maloney was de slotfase wellicht niet zo spannend, maar voor de overige coureurs wel. Onderaan de top 10 ontstaat er een gevecht voor het laatste punt tussen Kimi Antonelli, Oliver Bearman, Kush Maini en Bortoleto. Uiteindelijk is het Bearman die enorm terug zakt. Antonelli finisht als tiende, Maini als zevende en Bortoleto als vijfde. Ook bovenin strijden de coureurs uitvoerig om een podiumplek. Lang hield Zak O'Sullivan de tweede plek vast, maar op het laatste moment is het Martí die hem inhaalt voor de tweede plek en Aron voor de derde. Hiermee is het podium compleet.

Lees ook: Williams junior Luke Browning wint eerste F3-race in Bahrein

Lees ook: Ondanks slechte kwalificatie Alpine: "Vertrouwen in het team"

Lees ook: Williams-coureurs optimistisch over race in Bahrein

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden