Williams-coureurs optimistisch over race in Bahrein

Logan Sargeant Bahrein 2024.jpg

De coureurs van Williams zijn optimistisch over de race tijdens de Grand Prix van Bahrein. Logan Sargeant start vanaf de achtiende plek, Alexander Albon vanaf P13. Ze verwachten veel van de pace van de auto.

Vorig seizoen kende Williams een goed seizoen. Ze eindigde op de zevende plek in het constructeurskampioenschap met 28 punten. De auto is voor het nieuwe seizoen aangepakt. Toch hebben de coureurs nog moeite met het begrijpen van de auto. Zo merkt Alexander Albon dat er potentie in de auto zit, alleen weet hij niet hoe hij alles uit de auto haalt. "Er zit een kleine frustratie, want ik weet dat onze auto performance heeft alleen komen we er niet echt bij. We hebben pace in de auto, we moeten het alleen ontgrendelen", aldus Albon tegenover F1.com.

Punten scoren in Bahrein

Tijdens vorig seizoen was Albon in vorm. Hij haalde 27 van de 28 punten voor het team binnen. Dit seizoen denkt hij echter dat het lastiger is om zo veel punten binnen te halen, mede door het feit dat het veld enorm dicht bij elkaar ligt. "Het is lastig, want er zijn nu vijf teams die aan de top staan die allemaal goed zijn in de kwalificatie én race pace", vertelt de Williams-coureur. Toch verwacht hij tijdens de seizoensopener zijn slag te kunnen slaan. "Het is de eerste race van het seizoen waar DNF’s een grote rol spelen, maar grote kans dat we tegen VCARB racen. Als we geluk hebben kunnen we punten scoren."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Williams Racing (@williamsracing)

Optimisme bij Sargeant

Sargeant behaalde in zijn eerste run in Q1 nog de elfde tijd. Daarmee zou hij doorgaan naar Q2. Echter, was zijn tweede run niet goed genoeg. Sargeant begrijpt niet helemaal waardoor dat kwam. "De baan evolutie was minstens drie tot vier tienden, maar ik kreeg de banden maar niet waar ik ze wilde hebben. Ik ben een beetje in de war door wat er mis is gegaan. Dat is iets wat we moeten gaan begrijpen", vertelt de Amerikaan. Ondanks de wat mindere kwalificatie ziet Sargeant de race iets rooskleuriger in. "Ik ben optimistisch voor de race. Onze race pace ziet er beter uit dan de low fuel pace. Hopelijk kunnen we dat gebruiken tijdens de race."

Lees ook: Kick Sauber-coureurs ontevreden na kwalificatie: ''Zijn niet waar we willen zijn''

Lees ook: Carlos Sainz: "Gaan best mogelijke race neerzetten"

Lees ook: George Russell: "Gaan strijden om P2"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden