Mazepin: "Ik ben niet trots op mijn daden"

door Hidde Wissels
Nikita-Mazepin-haas

Nikita Mazepin vindt dat hij 'genoeg gedaan heeft' om weer door te kunnen gaan, na de controversiële beelden die in december vorig jaar op social media waren verschenen. Mazepin zegt dat bij ESPN. De Rus hoopt dat zijn prestaties op het circuit voor een andere reputatie zullen zorgen.

De coureur van Haas F1 plaatste in december een video waarin te zien was dat hij een vrouw aanrandde. De video werd meteen verwijderd, maar de beelden waren al opgeslagen en werden gedeeld op social media.

''Het was een grote leerervaring en ik ben er wijzer door geworden''

Haas F1, de renstal waar Mazepin zijn debuut gaat maken in de Formule 1, veroordeelde de video en noemde het 'weerzinwekkend'. Mazepin heeft daarna zijn excuses aangeboden. De FIA en de Formule 1 hebben geen actie ondernomen, waardoor de verantwoordelijkheid alleen bij de Amerikaanse renstal kwam te liggen. Het team van Haas F1 kwam met een verklaring naar buiten dat het de kwestie intern heeft afgehandeld.

''Allereerst is het erg belangrijk om te zeggen dat mijn acties in december niet goed zijn te praten'', begint Mazepin. "Ik neem er de volledige verantwoordelijkheid voor. Het was een heel grote leerervaring en ik kan vol vertrouwen zeggen dat ik hier wijzer van ben geworden.''

''Ik zal mezelf zijn buiten de baan, zoals ik altijd ben geweest''

Mazepin beweert dat hij ervan geleerd heeft, maar toen hij de kans kreeg om te vertellen wat dat is, deed hij het niet.

“De mensen die de afgelopen 21 jaar bij me zijn, weten wie ik ben. Het is erg moeilijk om nep te zijn en ik ben verre van nep. Ik zal mezelf zijn buiten de baan, zoals ik altijd ben geweest. Ik heb mijn ups en downs gehad, maar dat hoort bij het leven. Ik denk dat ik het op het circuit moet laten zien. Ik geloof dat ik een goede en sneller coureur ben. Ik kijk er naar uit om mensen, die me op dit moment misschien niet leuk vinden, te laten zien dat ik geweldige racekwaliteiten heb”, besluit Mazepin.

Lees meer:

Mazepin mag twee jaar niet onder Russische vlag rijden

Haas blijft ondanks ophef achter Mazepin staan

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden