Mazepin: "Ik geef de auto niet de schuld van eigen fouten"

1018560353-LAT-20210416-GP2102_075511_ONY4748-839

Nikita Mazepin kende een moeizame kwalificatie. De Rus lijkt zijn draai in de Haas-bolide nog niet helemaal gevonden te hebben, hij zal de Grand Prix van Emilia-Romagna dan ook als negentiende van start gaan.

"Het is niet makkelijk", begint Mazepin tegenover Grand Prix Radio. "We vechten met auto's die mogelijk veel meer grip hebben dan wij. We doen er alles aan om een goede pace te rijden. Dat is je werk als coureur en als ik een fout maak geef ik mezelf de schuld en niet de auto." Ook Mazepins teamgenoot Mick Schumacher kwam niet verder dan de achttiende plek.

Incident met Giovinazzi

Het weekend verloopt tot nu toe moeizaam voor Nikita Mazepin. De Rus is al meerdere keren gespind en ook tijdens de kwalificatie liep het niet heel lekker. Zo had hij een incident met Antonio Giovinazzi. Onder coureurs geldt er een ongeschreven regel die stelt dat je een gat laat vallen voor je je snelle rondje begint. Zo heeft iedereen voldoende ruimte en rijd je elkaar niet in de weg. Mazepin deed dit echter niet en hij kwam naast Giovinazzi over de finish om zijn snelle ronde te beginnen terwijl de Italiaan dat dus ook net deed. Als gevolg daarvan kwam Giovinazzi in zo'n positie terecht dat zijn snelle ronde al verpest was.

Nikita Mazepin / Haas/ Imola / Emilia-Romagna / 2021
Foto: Haas (Zak Mauger / LAT Images)

Over het incident met Giovinazzi zegt Mazepin het volgende: "Het is heel vreemd, maar ik denk niet dat er iets is om over te praten. In elke andere autosportklasse ter wereld ga je gewoon als er nog maar 3 seconden over zijn tot de finishvlag valt. Giovinazzi wilde het risico lopen om het niet te halen en als ik niet was gegaan had ik het niet gehaald. Daar kom ik hier niet voor. Het is niet disrespectvol bedoeld, maar ik moet ook mijn eigen rondes maken."

Lees ook: Top & Flop: GP van Emilia-Romagna VT3 en kwalificatie

Lees ook: Hamilton pakt pole position voor de GP van Emilia-Romagna

Lees ook: Norris teleurgesteld na kwalificatie GP Emilia-Romagna

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden