McLaren-baas naar Detroit voor gesprek over Indy Cars

alonso_indy

McLaren-teambaas Zak Brown maakt werk van de Indy Car-ambities van zijn renstal. De Amerikaan is dezer dagen in de Amerikaanse stad Detroit om te praten over een volledige Indy Car-campagne voor 2019.

Brown wordt op zijn trip naar ‘Motown’ vergezeld door Gil de Ferran. De winnaar van de Indianapolis 500 van 2003 trad onlangs als adviseur bij McLaren in dienst. Ook de manager van Fernando Alonso zou zijn meegegaan.

McLaren deed tussen 1970 en 1979 met een eigen team mee aan de Indy 500 en vorig jaar werkte het eenmalig samen met Andretti Autosport om Fernando Alonso een kans te geven op het winnen van de Borg-Warner Trophy. Die deal kwam mede tot stand door Honda, maar sinds McLaren is overgestapt naar Renault is Andretti (dat nog wel motoren van Honda krijgt) geen optie meer.

CRNTz-AmlO5lnbqm-SO2LMCJWkfiT52v_JR_1976-700x468
Johnny Rutherford won de Indy 500 drie keer, waarvan twee keer voor McLaren (1974 en 1976) (c) McLaren

Alonso zelf zou klaar met de Formule 1 en graag verder willen in de Indy Cars. Commentator Martin Brundle sprak in Monaco met de tweevoudig wereldkampioen en "kreeg de indruk dat hij niet verder wil in de Formule 1." De Spanjaard zou gefrustreerd zijn over het gebrek aan vooruitgang bij McLaren. De overstap van Honda- naar Renault-motoren heeft het team weliswaar wat verder naar voren gebracht op de grid, maar concurreren met Red Bull – dat met dezelfde motoren rijdt –is er dit jaar nog niet bij.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen