McLaren begrijpt niet waarom Ricciardo worstelde

McLaren Ricciardo Abu Dhabi 2022

McLaren-baas Zak Brown snapt nog steeds niet waarom Daniel Ricciardo zo worstelde met de MCL36 in 2022. "Het is echt een groot mysterie, terwijl we alles geprobeerd hebben."

Toen Daniel Ricciardo in 2020 een contract tekende bij McLaren werd er gesproken van een droomhuwelijk, maar na twee jaar aanmodderen in het middenveld is het contract met Ricciardo verscheurd en is McLaren in zee gegaan met Ricciardo's landgenoot Oscar Piastri. De cijfers liegen niet: Ricciardo heeft weliswaar één race gewonnen (Italië 2021, red.), maar moest het dikwijls afleggen tegen Lando Norris. Het onderlinge kwalificatieduel in 2022 werd door Norris met 20-2 gewonnen en de Brit pakte 85 punten meer dan de Australiër. Maar waarom het verschil tussen Ricciardo en Norris zo groot was, snapt eigenlijk niemand. Ook McLaren-baas Zak Brown begrijpt het niet. 

"Het is echt een raadsel. Ik denk dat Daniel het niet snapt, wij snappen het niet, ondanks dat we van alles geprobeerd hebben. Het werkte gewoon niet en dat is ontzettend jammer", vertelt Brown aan Speedcafe. 

Daniel Ricciardo Austin

Relatie

Brown benadrukt echter dat de verstandhouding met Ricciardo goed was en nog steeds goed is en dat het daar niet aan heeft gelegen. "Misschien werkten we gewoon te hard. We probeerden het, maar het werkte gewoon niet", aldus de Amerikaan.

Lees ook: McLaren: Lando Norris versus Daniel Ricciardo

Lees ook: F1 aan Tafel blikt terug op Formule 1-seizoen: Deel 3

Lees ook: Dakar update: Einde Dakar Kremer

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden