McLaren bevestigt Vandoorne als rijder voor 2018

20988984_10155414520011413_3241535682436832255_o

Stoffel Vandoorne rijdt ook komend seizoen voor het team van McLaren. Het team uit Woking heeft woensdag - aan de vooravond van zijn thuisrace - bevestigd dat de 25-jarige Belg ook in 2018 namens het team op de grid staat.

"Toen we eind 2016 bekendmaakten dat Stoffel een van onze twee coureurs zou zijn in 2017, meldden we ook dat het ons plan was dat hij meerdere jaren voor ons zou racen", zegt teambaas Eric Boullier.

"Dat plan is niet veranderd en daarom ben ik heel blij dat we kunnen bevestigen dat Stoffel ook volgend jaar voor ons zal racen. Zoals alle rookies heeft hij veel moeten leren in zijn eerste seizoen, maar we hebben veel vertrouwen in hem. Hij wordt beter en beter."

Vandoorne is "ontzettend blij" dat zijn team ook formeel heeft bevestigd dat hij bij McLaren blijft. "Daardoor kan ik me in de tweede helft van het seizoen volledig focussen op mijn taak om alles uit de auto te halen."

Debuut

Vandoorne debuteerde vorig jaar als invaller van Fernando Alonso in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Bahrein. De GP2-kampioen scoorde direct zijn eerste WK-punt door als tiende te finishen.

Dit jaar moest hij langer wachten op punten. Pas tijdens de afgelopen race in Hongarije wist Vandoorne voor het eerst een punt te scoren. Daarmee staat hij achttiende in de WK-stand.

Wie Vandoorne als teamgenoot gaat krijgen is nog niet duidelijk. Zijn huidig stalgenoot Alonso is eveneens in het bezit van een aflopend contract. De Spanjaard heeft eerder aangegeven pas tegen het eind van het seizoen een beslissing te nemen over zijn toekomst.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden