McLaren geeft Vandoorne 'oud' chassis voor Hongaarse GP

Stoffel

In een poging de problemen aan de auto van Stoffel Vandoorne te verhelpen heeft McLaren in de aanloop naar de Hongaarse Grand Prix het chassis van de Belg vervangen. Het team uit Woking heeft geen nieuw chassis ontworpen, maar gebruikt een oude fundering die Vandoorne ook in de openingsfase van het seizoen heeft gebruikt.

"Het is inderdaad geen gloednieuw chassis", zegt Vandoorne tegenover Autosport. "Maar dat zou niet uit moeten maken. We weten dat deze in ieder geval goed functioneert."

McLaren weet niet zeker of het probleem aan de auto van Vandoorne ook daadwerkelijk in het chassis zit. "Maar we hebben inmiddels zo'n beetje alles vervangen wat we konden vervangen en niks heeft geholpen. Dus mogelijk brengt dit ons verder."

Vandoorne kent een uiterst moeizaam seizoen. Sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan reed hij geen één keer meer in de punten en is daardoor afgezakt naar de zestiende plaats in het kampioenschap. McLaren erkent dat er een technisch probleem ten grondslag ligt aan de teleurstellende resultaten, maar wat het euvel precies is heeft de renstal nog niet kunnen achterhalen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen