McLaren verwacht vooral tweestoppers in 2018

O3I9568

Tim Goss, technisch verantwoordelijk voor het chassis bij McLaren, verwacht dat er in 2018 vooral tweestoppers zullen voorkomen. Dit als gevolg van het besluit van Pirelli om twee nieuwe bandensoorten te introduceren, de Superhard en de Hypersoft.

In Abu Dhabi kregen de teams reeds de mogelijkheid om laatstgenoemde bandensoort te testen, na afloop van de Formule 1 seizoen. Deze superzachte band zal naar verwachting vooral op circuits van pas komen waar de grip laag is, zoals in Monaco. Omdat meer grip ook resulteert in lagere rondetijden verwacht Goss dat de vele éénstoppers daarmee zeldzaam zullen zijn in 2018.

Bandenkeuzes

“Ze (Pirelli, red.) hebben bandenkeuzes vrijgegeven voor de eerste races, we hebben daarnaar gekeken en wij zijn van mening dat de grip enorm zal toenemen”, aldus Goss. “Dat zou wel eens een halve tot een hele seconde per ronde kunnen schelen, en dus zal er vaker voor tweestoppers gekozen worden dan voorheen”. Goss is van mening dat ook het spektakel zal toenemen.

"We moeten nog veel leren over deze banden. We hebben ze alleen in Abu Dhabi kunnen testen, waar het heet is. We willen ook op andere circuits zien wat deze banden doen”, aldus Goss. Er zit volgens Goss nog wel veel verschillen tussen de bandensoorten onderling, maar hij is van mening dat Pirelli geluisterd heeft naar de teams en op de goede weg is om de races aantrekkelijker te maken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden