McLaren: 'We hebben een extreem slechte wagen geproduceerd'

QDNivTMuy-5p9Juds8lQ0feIukMEIEMx__X4I1271

McLaren had gehoopt een sprong naar voren te kunnen maken dit jaar door de motorwissel van Honda naar Renault. Helaas voor hen pakte dit anders uit: het team uit Woking presteert wederom ver beneden hun niveau en was de laatste twee races zelfs het langzaamste team van het veld. McLaren-baas Zak Brown voorziet dan ook geen verbetering voor de rest van het seizoen.

"We zullen deze wagen blijven pushen, maar helaas hebben we een extreem slechte wagen geproduceerd die niet reageert op veranderingen. Hierdoor weet je dat we per definitie geen goede racewagen hebben," aldus Brown tegenover Motorsport.com. "Ik verwacht dan helaas ook dezelfde resultaten, hoewel misschien iets meer specifiek per circuit, voor de rest van het seizoen. Ik verwacht dan ook zeker geen wonderen."

Het team staat zesde in het constructeurskampioenschap maar is de aansluiting op Haas en Renault verloren. "Andere teams hebben zich sneller ontwikkeld dan wij. Het lijkt er zelfs op dat we achteruit zijn gegaan. In werkelijkheid is iedereen vooruit gegaan, maar in de Formule 1 ga je achteruit als je niet vooruit gaat. We blijven wel doorgaan met ontwikkelen omdat we de problemen identificeren en willen zien of we ze kunnen oplossen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen