McLaren: Zelfs met DRS konden we niet inhalen

Lando Norris Daniel Ricciardo McLaren

Lando Norris en Daniel Ricciardo hadden vandaag grote moeite met de auto. Volgens de twee kon er geen aanval opgezet worden en was inhalen onmogelijk, zelfs niet met DRS. Het paar hoopt dan ook op een beter resultaat in Zandvoort. Dit laten ze weten aan F1.com.

Het was geen goede dag voor de coureurs van McLaren. Waar hun rivaal Alpine dubbele punten wisten te scoren, komen zij puntloos dit weekend uit. De auto is niet waar hij zou moeten zijn en zelfs inhalen leek onmogelijk. Het paar hoopt dan ook dat het op Zandvoort beter zal gaan. 

"P12 is niet iets om trots op te zijn"

Lando Norris is totaal niet tevreden met zijn behaalde P12. Volgens de Brit was het met de auto onmogelijk om een aanval op te zetten en uit te voeren. "Het was niet makkelijk om in te halen. De condities waren verraderlijk als het gaat om de grip en een goede aanval opzetten en uitvoeren was nagenoeg onmogelijk. We hebben het geprobeerd, maar P12 is niet iets om trots op te zijn", aldus Norris. Volgens hem zijn Red Bull en Ferrari een klasse apart en is Alpine veel te snel voor ze. Hij hoopt dan ook dat het op Zandvoort beter gaat zijn. "De gaten tussen iedereen zijn vergroot. Red Bull is zo’n beetje twee seconden per rondje sneller dan iedereen en Ferrari staat ook voor iedereen. Alpine is het hele seizoen al sneller dan wij. We blijven werken en we gaan kijken of we iets kunnen vinden voor Zandvoort."

Langzaam op de rechte stukken

Voor Daniel Ricciardo lag het probleem bij de snelheden op het rechte stuk. Alexander Albon kon in zijn Williams weg rijden op de lange rechte stukken, Ricciardo kon hem niet bijhouden. "Alexander Albon kon veel meer snelheid meenemen het rechte stuk op. We waren gewoon te langzaam op het rechte stuk, dat was het grootste probleem", vertelt Ricciardo. Die er zeker van is dat het probleem ook bij zijn voorvleugel lag. "Het is een beetje ongelukkig. Na het probleem van gisteren moesten we een vleugel gebruiken die we eigenlijk niet wilde gebruiken. In schone lucht was ik sneller geweest, maar daar zaten we nooit. Zelfs met DRS konden we niemand inhalen." 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Lees ook: George Russell: We waren waarschijnlijk sneller dan Ferrari

Lees ook: DNF voor Bottas en DRS-trein voor Zhou in Spa

Lees ook: Pierre Gasly verrast door welverdiende puntenfinish

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden