Mercedes-coureurs gedesillusioneerd na sprintrace Imola

door Gijs Leuvenink
alonso sprint imola

Na een matig resultaat in de sprintrace op Imola kijken zowel Lewis Hamilton als George Russell teleurgesteld terug naar de sprintrace. Dat vertelden beide Britten tegenover F1.com.

Lewis Hamilton startte als dertiende en verloor in de sprintrace een plek, om zo als veertiende over de streep te komen. "Ik heb tijdens de sprintrace plaatsen verloren, niet gewonnen. We hebben niet kunnen herstellen wat we gisteren hebben verloren in de kwalificatie. De auto voelt zoals hij het hele jaar al doet, niet goed."

Titelstrijd ver weg

Hamilton erkent dat de strijd om de titel momenteel ver weg is. "We hebben op dit moment erg veel problemen met de auto. Het enige wat ik kan doen, is mijn best doen. Sommige weekenden doen we het goed, dan weer niet. We vechten nu overduidelijk niet om het kampioenschap, maar zelfs de punten halen is voor ons een hele strijd."

Russell: Lastige dag

George Russell ziet dat de door hem behaalde elfde plek in de sprintrace voor hem het maximale was. "Het was lastig vandaag, we hadden een goede racepace. Het is jammer dat we dat niet konden omzetten in resultaat. We zaten in een DRS-treintje waardoor elkaar inhalen lastig was. Ik kon de snelheid niet vinden om echt iemand voorbij te steken."

Optimistisch voor de race

Ondanks dat in de sprintrace Russell geen concurrenten in wist te halen, ziet de Brit mogelijkheden voor de hoofdrace zondag. "Zondag hebben we meer kansen, maar we moeten een ander plan trekken dan de concurrenten om ons heen. Hoe we het vandaag gedaan hebben gaat niet helpen."

Lees ook: Hero or Zero: VT2 en sprint Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Sergio Pérez: 1-2 zou ideaal zijn

Lees ook: Charles Leclerc: Morgen moeten we er staan

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen