Mercedes coureurs ontevreden met kwalificatie in Mexico

hamilton-mexico-2023-zaterdag

Het weekend in Mexico begon moeizaam voor het team van Mercedes. Beide coureurs hadden moeite om snelheid te vinden in de trainingen. In de kwalificatie ging het beter. Lewis Hamilton eindigde op de zesde plaats, gevolgd door George Russell op plek acht.

Na een diskwalificatie tijdens de Grand Prix van Amerika vorige week hoopte Lewis Hamilton op een goed weekend in Mexico. Mercedes begon het weekend minder gunstig dan verwacht. In de trainingen eindigden de coureurs rond de tiende plaats. Tijdens de kwalificatie wist het team wat meer snelheid te vinden. 'Tijdens de kwalificatie voelde ik me beter. We hebben enkele goede veranderingen doorgevoerd en onze procedures waren effectief, maar helaas was de auto dit weekend niet snel genoeg', vertelt hij bij F1.com. 'Het was heel dit weekend echt wisselvallig. Op sommige momenten toonden we echt goede snelheid. In de derde vrije training waren we op sommige momenten de snelste, maar in Q1 waren we nergens. In Q2 waren we competitief, maar in Q3 waren we weer nergens. Het is echt frustrerend als het uiteindelijk neerkomt op de banden, want dat is het enige wat verandert tussen deze opeenvolgende runs. Wij hebben het verkeerd gedaan, terwijl anderen het juist deden. We moeten dat begrijpen, maar het is zeker geen goede startpositie. Ons racetempo ziet er sterk uit. We behoren tot de snelsten in racetempo, maar starten vanaf P8 kan echt moeilijk zijn, aangezien we dit weekend de langzaamste auto zijn op de rechte stukken. Dus het wordt een echte uitdaging', vult George Russell aan.

 

 

Geen actie van de stewards

Zowel Hamilton als Russell moesten zich na afloop van de kwalificatie melden bij de stewards. Lewis Hamilton zou te hard hebben gereden tijdens de gele vlag die werd gezwaaid voor de spin van Fernando Alonso. De stewards besloten hem hier uiteindelijk niet voor te straffen. George Russell was een van de coureurs die zich moesten melden voor het langzaam rijden tot stilstand in de pitstraat. Bij F1.com zei hij het volgende over dit incident: 'Ze vragen ons om niet te stoppen in de pitstraat, dus dan moeten we op de baan stoppen. Zoals ik het zie, is stoppen op de baan of langzaam de baan rondlopen veel gevaarlijker dan stoppen in de pitstraat, dus maak ik me geen zorgen.' Voor dit incident besloten de stewards opnieuw geen straffen uit te delen.

 

Lees ook: Max Verstappen: Ik zal mijn best doen

Lees ook: Sainz: We hebben een goede positie voor morgen

Lees ook: Charles Leclerc: Pole position is een grote verrassing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden