Mercedes F1-test Romain Grosjean wederom uitgesteld

M266112

Romain Grosjean moet zijn test in de Mercedes verplaatsen naar een later moment. Vanwege maatregelen met betrekking tot het coronavirus kan de test die gepland stond voor 29 juni niet doorgaan. Dat heeft Mercedes laten weten.

Romain Grosjean zou aanvankelijk aankomend weekend al een demonstratie geven op het circuit van Paul Ricard in zijn thuisland Frankrijk. Aangezien de Grand Prix van Frankrijk verplaatst is en daardoor nu samenvalt met de IndyCar-race op Road America waren Grosjean en Mercedes echter genoodzaakt deze test uit te stellen.

Vervolgens kreeg de Fransman nog een mogelijkheid om een privétest te volbrengen voor het Duitse team. Dit was allemaal gepland om Grosjean nog een waardig afscheid van de Formule 1 te geven. Vorig seizoen was het het laatste seizoen van de Fransman bij het team van Haas. Een gigantische crash tijdens de Grand Prix van Bahrein bracht het laatste F1-seizoen van de Fransman noodgedwongen voortijdig tot een einde. 

Reisbeperkingen en quarantaine

De test op de dinsdag na het raceweekend stond nog wel gepland, maar ook die is nu tot nader order uitgesteld. In een korte verklaring laat Mercedes het volgende weten: "We zijn teleurgesteld om te moeten melden dat de Mercedes-test van Romain Grosjean is uitgesteld vanwege reisbeperkingen en verplichtingen met betrekking tot quarantaine. We doen er alles aan om een goed moment te vinden, later deze zomer, om Romain alsnog een kans te geven op een test in de Mercedes F1-auto."

Lees ook: BREAKING: Esteban Ocon verlengt tot 2024 bij Alpine

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Frankrijk

Lees ook: Nieuwe technische richtlijn banden na Bakoe-debacle

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden