Mercedes had meer gewild van kwalificatie GP Frankrijk

George Russell in de Mercedes tweede testdag Bahrein 2022

De coureurs van Mercedes hadden hoge verwachtingen van de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk, maar verder dan plek vier en zes kwamen Lewis Hamilton en George Russell niet. 

"We wisten niet of we dichterbij waren gekomen, maar ik had meer verwacht", aldus Hamilton tegenover F1.com. "Ik dacht dat we twee tienden achter de top aan kwamen, maar het is een seconde. Dat is wel een teleurstelling. Wel ben ik blij met waar we staan op de grid. De laatste ronde die ik reed was een prachtige ronde, dus ik ben op zich tevreden met mijn prestatie."

Russell: Meer verwacht

Ook voor George Russell was het niet helemaal naar verwachting. "Ik had verwacht dat we iets verder naar voren stonden. We moeten goed gaan onderzoeken waarom onze racepace sneller is dan de pace in de kwalificatie. Wij zijn de enigen die dichterbij komen bij Red Bull en Ferrari. Dat is op zich de goede kant, maar je hebt een goede kwalificatie nodig om mee te strijden op zondag."

Strijdbaar

Ondanks de iets teleurstellende kwalificatie zijn beide coureurs wel strijdbaar. Hamilton verwacht dezelfde plek, maar dat hij dichterbij komt. "In de race komen we altijd wel wat dichterbij, maar de anderen staan zo ver voor ons. Ik ga er alles aan doen, maar Ferrari en Red Bull zijn normaal veel te snel."

Russell ziet mogelijkheden naar voren. "Ik hoop dat Lando Norris me niet te lang ophoud. Ik denk dat we met Checo (Sergio Pérez) kunnen vechten en ook als Sainz geen straf had gekregen konden we het hem aanvallen. We gaan voor plek drie, Leclerc en Verstappen lijken veel te snel voor ons."

Lees ook: Nicholas Latifi: Iets gebeurd in mijn laatste ronde

Lees ook: Alexander Albon: Hopelijk minder wind morgen

Lees ook: Esteban Ocon: We hebben een groot probleem

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden