Mercedes lichtelijk teleurgesteld na kwalificatie VS

George russell Zandvoort

Beide Mercedes-coureurs hadden op meer gehoopt voor de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Lewis Hamilton noteerde een vijfde tijd in de sessie, George Russell werd zesde.

Russell is niet zeker waar de auto staat na de ietwat teleurstellende kwalificatie. "Het is echt onzeker hoe we het gaan doen", aldus de Brit tegenover F1.com. "We zijn hier met een set updates. We hadden allemaal gehoopt dat we er iets beter voor stonden. Als we kijken naar het gemiddelde dit seizoen hebben we een stap gemaakt, zeker ten opzichte van het middenveld, maar het is net niet goed genoeg."

Hamilton: Meer verwacht

Ook Lewis Hamilton had hogere verwachtingen, maar had last van het veranderende weer. "Ik had echt verwacht dat we dichterbij zouden zitten. Mijn rondjes waren niet goed, ik had problemen met het in bedwang houden van de auto. De temperatuurwisselingen hebben het ook niet makkelijk gemaakt, het was ineens een stuk kouder. Dat maakte de set up helemaal waardeloos."

Wisselende verwachtingen

Russell is van mening dat er in de race wat te halen valt. "In de race liggen echt kansen voor ons. Ik kan niet echt zeggen waar we staan, maar we zitten dichterbij de topteams dan bij het middenveld. Door de Pirelli-test van vrijdag is het wat onzeker wat de kansen zijn, dat is nieuw voor ons als coureurs. Ik geloof wel dat we veel kansen in de race hebben, daar heb ik veel zin in."

Hamilton moet het allemaal nog maar zien voor de zondag. "Ik hoop op warmer weer. We moeten ervoor zorgen dat we de coureurs achter ons kunnen houden, met name die met gridpenalties. Als we dan ook de voorgangers in zicht kunnen houden en met strategie iets kunnen doen zou dat fantastisch zijn, maar ik denk dat ze te snel zijn."

Lees ook: Carlos Sainz pakte pole op COTA, Verstappen derde

Lees ook: Sargeant met genoeg licentiepunten in 2023 bij Williams

Lees ook: Verstappen in gedachten bij Mateschitz, na moeizame kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden