Mercedes na Abu Dhabi: Nog genoeg werk aan de winkel

Russell Hamilton Brazikl

Mercedes staat weer met beide benen op de grond. Na een sterk weekend in Brazilië, kennen de zilverpijlen een moeilijk weekend in Abu Dhabi. George Russell finisht als vijfde, Lewis Hamilton valt uit met motorproblemen.

Na Interlagos lijkt Mercedes ook mee te kunnen strijden tijdens de seizoensafsluiter in Abu Dhabi. Na de tegenvallende kwalificatie komt al snel naar voren dat het Duitse team niet kan meedoen voor de overwinning.

Voor Lewis Hamilton is de Grand Prix van Abu Dhabi een om snel te vergeten. Dankzij een goede start klimt Lewis Hamilton gelijk naar de vierde plek, later in de openingsronde wordt Hamilton aan de binnenkant van bocht zes aangevallen door Carlos Sainz. Net als vorig jaar snijdt de Engelsman de bocht af, dit keer moet hij zijn plek teruggeven en vanaf daar gaat het bergafwaarts voor Hamilton."Na het incident kampte ik met meer overstuur, bij de pitstop hebben we dat wel kunnen herstellen, maar uiteindelijk finish je niet dus maakt het weinig uit", zo laat de zevenvoudig wereldkampioen weten tegenover F1.com.


Voor zijn teamgenoot George Russell is het weekend ook niet makkelijk, de jonge Engelsman rijdt een goede openingsfase, maar kan de Ferrari's en de Red Bull's niet volgen op de hards: Ik had een goede start, maar we hebben net als vaker dit jaar niet de goede keuzes gemaakt op het gebied van strategie. We hadden een mindere pitstop en daarna was de race voorbij voor ons", aldus Russell. Het is matig einde van een seizoen waar de Mercedes-coureur meer van had verwacht."Ik was blij om de finishvlag te zien. Het was een zware race in een seizoen met veel pieken en dalen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by George Russell (@georgerussell63)

Déjà vu

Terugkijkend op het eerste seizoen met de nieuwe reglementen is er volgens de rijders van Toto Wolff nog genoeg werk aan de winkel. "Vandaag werden we vandaag met de neus op de feiten gedrukt. Er is nog genoeg werk te doen. We hebben grote stappen gemaakt, maar we willen volgend jaar meer."

Lees ook: Ayumu Iwasa wint laatste hoofdrace van het seizoen in Formule 2

Lees ook: Max Verstappen pakt vijftiende seizoensoverwinning, Pérez komt tekort voor P2

Lees ook: Speel mee met Raad de Race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen