Mick Schumacher kandidaat zitje Alpine 2025

door Olav Veenhof
Premium update
mick schumacher mercedes 2023 reservecoureur
Premium update

Mick Schumacher mag dromen van een stoeltje bij Alpine in 2025. Teambaas Bruno Famin liet weten dat de Franse formatie geen haast heeft met de rijderskeuze voor volgend jaar. Daarbij staat de voormalig Haas-coureur ook op het lijstje.

De contracten van Pierre Gasly en Esteban Ocon bij Alpine F1 lopen dit jaar af. Gezien de huidige prestaties van het team, is het nog maar de vraag of ze willen bijtekenen. Omdat veel andere coureurs ook met aflopende contracten zitten, is er veel beweging op de rijdersmarkt. Teambaas Bruno Famin heeft echter geen haast om coureurs vast te leggen voor 2025. "We willen de tijd nemen," benadrukt Famin tegenover Motorsport.com. "We hebben altijd gezegd dat er geen druk is. We zijn blij met onze coureurs en ze werken goed samen. Er zijn veel rijders die interesse hebben in ons team, maar we hebben heel goede coureurs in onze opleiding zoals Jack Doohan. We willen ons nu echt eerst focussen op de technische kant, op verbeteringen aan de auto en de technische structuur binnen het team. We nemen de tijd met de coureurs."

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden