Mick Schumacher kijkt uit naar begin triple header

1018665739-LAT-20210617-GP2107_091306_54I5202-422

Mick Schumacher zal in Frankrijk beginnen aan zijn eerste Formule 1 triple header ooit. De jonge Duitser heeft in de vooruitblik van het team van Haas laten weten enorm uit te kijken naar de drukte die een triple header veroorzaakt. "Ik weet zeker dat we de triple header gaan rocken en ik kijk ernaar uit", vertelde de jonge Duitser.

"Het is de eerste triple header die we gaan doen. Het gaat intens worden, maar ik denk ook dat het erg leuk wordt om veel tijd met het team door te brengen en regelmatig te racen", begint Schumacher. De Haas-coureur vindt het heerlijk om druk te zijn in de auto. Op het gebied van zijn lichamelijke voorbereiding meent de rookie dat er weinig verandert. "Alle lichamelijke voorbereidingen worden in de weken en maanden voorafgaand aan het seizoen en na afloop van het seizoen getroffen. Ik heb al mijn voorbereidingen getroffen. Ik weet zeker dat we de triple header gaan rocken en ik kijk ernaar uit."

Mick Schumacher / Haas / Frankrijk / Paul Ricard / 2021
Foto: Haas F1 Team Media (Zak Mauger / LAT Images)

Het circuit van Paul Ricard, in het zuiden van Frankrijk, is geen nieuw circuit voor Schumacher. Tijdens zijn rookieseizoen in de Formule 2, in 2019, racete hij al op deze baan en hij heeft er ook al een Formule 3-test gereden. "De baan is erg open en er zijn veel uitloopstroken", vertelt Schumacher over zijn ervaring op het circuit van Paul Ricard. "Er zijn mogelijkheden om verschillende lijnen te rijden zonder dat dat grote gevolgen heeft. Het is een baan waar iedereen de juiste marges kan vinden in elke bocht, omdat ze soms over de marges heen kunnen gaan om te ervaren waar de limiet ligt. Het gaat belangrijk worden om je aan de track limits te houden en het beste uit de auto te halen. Hopelijk gaat dat ons lukken."

Lees ook: Verstappen over klapbanden: “Pirelli moet naar zichzelf kijken”

Lees ook: Nieuwe Honda-motoren voor Verstappen, Pérez en Gasly

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Frankrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden