Mick Schumacher: "Kwalificatie was bitterzoet"

1018667764-LAT-20210618-GP2107_100618_54I5986-676

Mick Schumacher hield een dubbel gevoel over aan zijn kwalificatie. Aan de ene kant is de Duitser enorm blij dat hij Q2 haalde, maar aan de andere kant baalt hij. In actie komen in Q2 is hem namelijk niet gelukt omdat hij crashte aan het eind van Q1. Nu is het afwachten of zijn versnellingsbak schade heeft opgelopen of niet.

Met nog twintig seconden te gaan in Q1 crashte Mick Schumacher in bocht 6. De Haas-coureur veroorzaakte een code rood en de sessie werd niet herstart. Schumacher zelf had op dat moment echter een tijd staan die goed genoeg was om Q2 te halen. In actie tijdens Q2 kwam de jonge Duitser echter niet.

'Het is bitterzoet'

"Ik heb waarschijnlijk iets te veel snelheid meegenomen in de bocht en toen raakte ik de achterkant een beetje kwijt. Laten we zeggen dat ik de limiet gevonden heb", vertelt Schumacher na afloop bij Ziggo Sport. "Het is een bitterzoet moment, want ik had graag in Q2 willen rijden. We hebben Q2 in ieder geval gehaald dus dat is een grote stap voor ons."

Mick Schumacher / Haas / Frankrijk / Paul Ricard / 2021
Foto: Haas F1 Team Media (Zak Mauger / LAT Images)

Op de vraag in hoeverre de track limits in die bocht een rol speelden in de crash, zegt Schumacher het volgende: "Natuurlijk wilden we binnen de track limits blijven in die bocht, maar dat lukte ons ook steeds. Voor mij was het meer het zoeken van de limiet van wat de achterkant aankan en ik ging iets te ver, daardoor raakte ik de achterkant kwijt. Nu hopen we dat de versnellingsbak nog heel is zodat we vanaf een goede positie kunnen starten."

Schade versnellingsbak

Volgens Haas-teambaas Günther Steiner is de situatie hoopvol. Via een post op het Twitterkanaal van Haas laat Steiner weten dat de versnellingsbak van Schumacher nog steeds onderzocht wordt. Toch ziet het er volgens hem momenteel naar uit dat deze niet vervangen hoeft te worden. De teambaas hoopt natuurlijk dat dit zo blijft zodat Schumacher de race als vijftiende kan starten.

Lees ook: Arthur Leclerc pakt eerste F3-zege in tweede race Frankrijk

Lees ook: Gasly blij met P6-kwali voor thuisrace: “Leuke verrassing”

Lees ook: Russell: “Hoop dat het tijdens race gaat regenen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen