Mick Schumacher: Punten zitten erin voor de race zondag

23 apr 2022 door Gijs Leuvenink
3639737

Haas-coureur Mick Schumacher is na de tiende plek in de sprintrace op Imola optimistisch over zijn kansen voor punten in de grand prix van zondag. Dat vertelde de Duitser aan F1.com.

Terugkijkend naar de sprintrace van zaterdag is Schumacher blij met zijn tiende plek. Volgens de Duitser lag dat met name aan de bandenkeuze die verschilde van de concurrentie. "We hebben vandaag de juiste keuze gemaakt qua banden, wij reden op de mediums en de concurrenten om ons heen waren op de softs aan het rijden. We hadden daardoor veel gevechten en dat was leuk." 

Nog puntloos

Ondanks dat Schumacher in de sprintrace de top tien binnen kwam, is dat nog niet genoeg voor punten. In de sprintrace krijgt alleen de top acht punten toebedeeld. Daarmee staat de 23-jarige Schumacher nog altijd puntloos in het kampioenschap. "Het is voor nu nog niet voldoende voor punten, maar we hebben het goed gedaan vandaag. Als ik morgen dit vast weet te houden zou ik mijn eerste punten scoren. Ik heb het gevoel dat ik dat moet halen."

Goed gevoel

Gevraagd naar het gevoel in de auto, is Schumacher erg positief. "Het voelde goed hoe we vandaag voor de dag kwamen. Het is afwachten hoe de auto reageert zondag als we hem met meer benzine de baan op sturen. Wat we geleerd hebben tijdens de training van zaterdagochtend was veelbelovend."

Lees ook: Hero or Zero: VT2 en sprint Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Sergio Pérez: 1-2 zou ideaal zijn

Lees ook: Charles Leclerc: Morgen moeten we er staan

 

23 apr 2022 door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen