Schumacher: "Voor 95 procent tevreden met mijn ronde"

haas-ua

Mick Schumacher is tevreden met zijn eerste kwalificatie in de Formule 1. De 22-jarige Duitser, die rijdt voor het team van Haas, eindigde tijdens de kwalificatie in Bahrein op de 19de plaats met 1:32.449 als beste rondetijd.

Beide Haas-coureurs haalden Q2 niet, want Nikita Mazepin eindigde achter Schumacher op de 20ste plaats. Ondanks dat heeft Schumacher erg genoten van de ervaring. "In het algemeen was ik blij met mijn prestatie vandaag", zei de Formule 2-kampioen. "Ik zou zeggen dat ik voor ongeveer 95 procent tevreden ben met mijn ronde. Ik had één klein momentje waar ik het gevoel had dat het beter kon. Om eerlijk te zijn was het best oké."

47-schumacher-700x467
Foto: Andy Hone / LAT Images / Haas F1 Team Media

Volgens Schumacher voelde de auto goed aan tijdens FP3 en verliep de communicatie met het team zonder problemen. "Er is zeker ruimte voor verbetering van mijn kant, dus ik kijk uit naar de volgende kwalificatie. Het gaat interessant worden om te zien hoe de auto's zich gaan gedragen als er meer wind is tijdens de race. Mijn doel is om te leren, ervaring op te doen en daarop voort te bouwen in de toekomst", besluit Schumacher.

Lees ook: Max Verstappen: ''Hopen op een vlekkeloze start''

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position in Bahrein

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen