Mogelijke dubbele gridstraf voor Verstappen in Rusland

SI202109100601_hires_jpeg_24bit_rgb

Helmut Marko heeft tegenover F1-Insider.com aangegeven dat Max Verstappen mogelijk achteraan gaat starten voor de Grand Prix van Rusland. Dit zou het gevolg zijn van de gridstraf voor het gebruiken van een vierde motor en zijn straf voor het incident met Lewis Hamilton op Monza. 

Op het circuit in Monza pakte Verstappen voor de derde keer dit seizoen nul punten. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan viel hij uit vanwege een klapband en op het circuit van Silverstone kwam hij hard in aanraking met Hamilton. Ook in Monza kwamen de twee kemphanen met elkaar in aanraking en vielen beide coureurs uit.

Na de race beoordeelden de stewards het als een fout van Verstappen en gaven hem een gridstraf van drie plaatsen voor het volgende raceweekend. Red Bull Racing ging akkoord met die straf ook al vinden ze deze zwaar vergeleken met de straf die Hamilton kreeg in Silverstone. “Als we het eindresultaat van Silverstone bekijken dan is het geen eerlijke straf”, vertelt Marko. “We gaan het beste er van maken in Sotsji."

“Je kan behoorlijk goed inhalen in Sotsji"

Verstappen kan met die gridstraf van drie plaatsen sowieso niet starten vanaf de eerste startrij. Door de crash in Silverstone kon Honda die motor compleet afschrijven wat betekent dat Verstappen voor het restant van het seizoen een vierde motor gaat gebruiken. Omdat de 23-jarige al een gridstraf heeft, overweegt de renstal in Rusland de vierde motor te pakken. Volgens Marko kan je goed inhalen op het circuit in Sotsji en dat liet Verstappen in 2018 zien toen hij ook achteraan moest starten.

“We hebben nog geen officieel besluit genomen om daar de gridstraf te pakken, maar je kan behoorlijk goed inhalen op dat circuit”, sluit Marko af.

Lees ook: Lewis Hamilton: “Max wist dat hij bocht niet zou halen"

Lees ook: Damon Hill: “Max toonde een gebrek aan zelfbeheersing"

Lees ook: Jack Plooij over bron vertrek Vettel: “Het was een coureur"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden