Mogelijke F1-rentree Albon kan De Vries in de weg zitten

Christian-Horner-Toto-Wolff

Christian Horner schat de kans zeer groot dat Alexander Albon volgend jaar zijn rentree maakt in de Formule 1. Red Bull is momenteel druk bezig de oud-teamgenoot van Max Verstappen te helpen aan een stoeltje en meldt dat er wellicht komende week al meer duidelijk zal worden. Toto Wolff van Mercedes verklaart op zijn beurt dat een besluit omtrent Albon een effect kan hebben op een mogelijke F1-toekomst voor Nyck de Vries. 

Het lijkt erop dat George Russell de overstap zal gaan maken naar Mercedes en daardoor komt er bij Williams een stoeltje vrij. Nyck de Vries leek in eerste instantie de gelukkige, echter zijn er ook sterke geruchten in de paddock dat Albon de nieuwe aanwinst voor Williams kan worden. Albon kan, mede door functie als development driver voor Red Bull, nog altijd op volledige steun en vertrouwen van het Oostenrijkse team rekenen en ook de sterke band tussen Red Bull en Williams is nog altijd intact.

'Snel meer duidelijk'

Daardoor zou het zo kunnen zijn dat de aankondiging van George Russell naar het Duitse team van invloed kan zijn op de toekomst van De Vries. "Alex verdient een zitje in de Formule 1 en er is ook veel interesse in hem voor volgend jaar. Wij doen wat we kunnen om hem aan een stoeltje te helpen en hopen dat niets ons in de weg staat. De kansen doen zich voor doordat George de overstap maakt en doordat Kimi stopt", legt Horner in Zandvoort aan onder meer Motorsport.com uit. De Red Bull-teambaas verwacht snel meer duidelijkheid en hij is er vrij zeker van dat het nieuws komende week naar buiten wordt gebracht.

nyck de vries
LAT Images Formula E

Op de vraag of Albon nog wel deel uit zal blijven maken van Red Bull en zijn werkzaamheden kan voortzetten, zegt Horner het volgende: "Wij willen hem vooral graag zien racen en we zullen er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Natuurlijk zijn er altijd obstakels, maar hij verdient gewoon een racezitje. Zo simpel is het. Momenteel zijn er goede gesprekken gaande en hopelijk kunnen we die in de komende dagen al afronden."

Stoelendans

Deze gesprekken zijn zeer belangrijk voor De Vries. Als Albon daadwerkelijk bij Williams zal gaan rijden, zijn er voor de Friese coureur weinig opties over. Dan blijft alleen Alfa Romeo over als optie. Valtteri Bottas zal daar volgens de geruchten landgenoot Kimi Räikkönen vervangen en de Ferrari Academy heeft niet genoeg coureurs die klaar zijn voor een stap naar de koningsklasse. Daardoor zou de keuze op een coureur buiten de talentenpool niet zo gek zijn.

SI202003110050_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Racing / Andy Green

Dubbel gevoel voor Wolff

Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat De Vries een kans in de koningsklasse verdient, maar wil de kampioen in de elektrische klasse liever niet verliezen vlak voor het laatste Formule E-seizoen van Mercedes. "Nyck is een extreem belangrijk onderdeel van ons team. Ik waardeer zijn keuze enorm om na de Formule 2-titel te zeggen 'Ik wil graag onderdeel van een fabrieksteam zijn en ga naar Mercedes in de Formule E'. Maar nu herkennen meer mensen zijn talent en daardoor zijn er gesprekken gaande. Voor ons is het belangrijk dat Nyck onderdeel van de familie blijft. Ik wil hem in dit stadium eigenlijk niet verliezen, al zal ik een overstap naar de Formule 1 natuurlijk niet blokkeren."

Lees ook: BREAKING: Kimi Räikkönen zet punt achter F1-carrière

Lees ook: Lewis Hamilton: “Kunnen data Valtteri goed gebruiken”

Lees ook: Coureurs doen oproep: “Gebruik minder oranje rook”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden