Mol en Plooij: “Mazepin kan Schumacher onder druk zetten”

1018476026-LAT-20210312-TE2101_122632_W6I6255-806

"Mick Schumacher krijgt het nog wel zwaar", zegt Jack Plooij in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Jack Plooij en Olav Mol geven, vanuit Bahrein, hun mening over de testdagen die het afgelopen weekend in Bahrein gehouden werden. Daarin waren de beide mannen enorm stellig over het team van Haas: Nikita Mazepin kan het Mick Schumacher moeilijk maken en als ze hun auto niet door ontwikkelen, kunnen ze het volledige seizoen achteraan rijden. 

Ook Mol is van mening dat Mazepin Schumacher behoorlijk onder druk kan zetten. Hij heeft gezien hoe Mazepin kan rijden en dat hij dat ook moet laten zien op de baan. Mol vindt dat Schumacher daarin nog wel wat beter kan worden: "In de Formule 2 reeg hij ook geen pole positions aan elkaar." Plooij voegt de uitspraak van teambaas Guenther Steiner daaraan toe: "Steiner deed luchtig over zijn nieuwe coureurs. Hij maakt zich er niet druk om. Die gasten kunnen echt wel rijden, anders zijn ze hier niet."

Ontwikkeling Haas' auto

Mol benadrukt wel een eventuele nadeel voor beide Haas coureurs. Hij haalt aan dat het team al heeft gezegd dat ze de auto niet meer door ontwikkelen, dit seizoen. Dat vindt hij opmerkelijk en is dan ook sceptisch over de uitspraak. Mol vindt dat ze daardoor al meteen kunnen tekenen voor een plaats achteraan in het kampioenschap.

Plooij is het hiermee eens, maar zegt ook dat hij het kan begrijpen. "Als je zo'n klein team hebt en je weet dat er volgend jaar grote veranderingen aankomen, dan investeer je natuurlijk in het aankomende jaar. Maar uiteindelijk ligt die keuze bij Gene Haas."

Williams

Het duo haalt verder nog Williams en Aston Martin aan in hun discussie over de testdagen. Ze zijn vooral optimistisch over Williams en George Russell. Plooij hoopt dat het team zich goed kan ontwikkelen met Jost Capito als nieuwe ceo en een 'toffe' rijder als Russell. Mol vindt het team weer beter dan het jaar ervoor is, maar dat het natuurlijk niet anders kan. Ook hij hoopt dat het team weer kan meedoen in het middenveld.

Voorspellingen

Vooralsnog vinden de beide heren dat Red Bull sterk uit de verf komt. Ook Mercedes moeten we niet onderschatten, ook al hebben ze een slecht weekend achter de rug, vindt Mol. Hij hoopt dat Red Bull en Mercedes nu op gelijke hoogte zijn en dat we dit seizoen een mega gevecht tussen de twee teams krijgen. Het middenveld zit dicht bij elkaar, Mol vindt ook dat McLaren in de basis een top auto gebouwd heeft. Zoals het er nu uitziet, denkt Mol dat Aston Martin, Haas en Williams met z'n drieën voor de laatste plekken gaan strijden. Plooij vindt dat het een enorme klap voor Aston Martin zou zijn: "Het team komt met zoveel bombarie het seizoen in en dan rijden ze achteraan met Vettel aan het stuur. Dat zou een heftige tik zijn."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio is hier te beluisteren:

Lees ook: Steiner verwacht een lastig jaar voor Haas

Lees ook: F1 aan Tafel: “Geef Schumacher in het begin tijd en ruimte”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen